Kasvis-raejuustopiirakka

3. helmikuuta 2014


Mieleni teki jotain suolaista piirakkaa ja päätin kokeilla piirakkaa, jossa täytteeseen lisätään raejuustoa. Lopputulos oli maukas, vaikkakin alussa hieman vetinen. Seisahtamisen jälkeen rakenne oli sopiva. Toteutin reseptin gluteenittomana tummista jytte-jauhoista.

Kasvis-raejuustopiirakka:

Pohja
250 g margariinia
4½ dl tummia jytte-jauhoja
2 rkl   vettä

Täyte
1         porkkana
pala     paprikaa
1         tomaatti
200 g  raejuustoa
2 dl     ruokakermaa
1         kananmuna
n.50 g juustoraastetta
ripaus  mustapippuria
1 rkl    soijaa

Valmistin ensin pohjan sekoittamalla aineet keskenään. Laitoin ne voideltuun piirakkavuokaan. Pohjan olisi voinut esipaistaa uunissa, mutta itse en sitä tehnyt.

Täytteeksi laitoin porkkanaa pieninä paloina pohjan päälle, paprikaa paloina ja raejuustoa. Ruokakerman, kananmunan ja mausteet sekoitin keskenään ja lisäsin pohjalle. Lopuksi viipaloin tomaatin ohuiksi siivuiksi ja levittelin piirakan päälle juustoraasteen kanssa.

Piirakka oli 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

Lopputulos oli maukas, hieman ehkä olisi voinut enemmän käyttää mausteita, mutta sopi hyvin aamupalapiirakaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget