Omenariisi

25. helmikuuta 2014

Päätin tehdä tällaista makeaa riisivälipalaa, mutta perinteisen appelsiiniriisin sijaan kokeilin omenariisiä.

Omenariisi
4-5 annosta

3dl      vettä
1½ dl  puuroriisiä
5 dl     maitoa
2 dl     kermaa
1 tl      vaniljasokeria
1 rkl    tomusokeria
ripaus  kanelia
2        omenaa

Puuroriisi täytyy ensin pestä esim. siivilän avulla juoksevassa vedessä niin, että huuhteluvesi on kirkada. Tämän jälkeen riisit laitetaan kiehuvaan eteen ja keitetään hetki, niin että riisit imevät hieman kosteutta itseensä. Tämän jälkeen riisi-vesi -seokseen lisätään maito ja annetaan hautua n. 30 minuuttia, niin että puuron rakenne ja kypsyys on hyvä. 
Kypsymistä odotellessa on hyvä tehdä muita vaiheita valmiiksi. Kerma vatkataan vaahdoksi ja omenat kuutioidaan ja käytetään mikrossa 2 minuuttia, että niiden rakenne hieman pehmenee. 
Puuron kypsyttyä sen täytyy antaa jäähtyä, itse vein kasarin kannen kera parvekkeelle noin puoleksi tunniksi.
Puuron jäähdyttyä se yhdistetään omenakuutioiden, kerman ja sokerien kanssa. Tarjoilun yhteydessä voi lisätä kanelia jälkiruuan pinnalle.

Omenariisikin maistuu hyvältä, ehkä ei yhtä voimakas maku, mitä perinteisessä appelsiiniriisissä, mutta minulle ainakin tämäkin versio kelpasi oikein hyvin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget