Amerikkalaiset pannukakut

14. maaliskuuta 20144.3. juhlittiin pannukakun päivää joten siitä innoittautuneena päätin kokeilla perinteistä ja vähän vähemmän perinteistä amerikkalaista pannukakkua. Tein ensin ihan perinteisen reseptin, jonka jälkeen kokeilin terveellisempää versiota, molemmat versiot olivat varsin maittavia!

Pannukakku

4 3/4 dl  jauhoja (terveellisessä versiossa 3,75 dl täysjyvävehnäjauhoja ja 1 dl pellavansiemenrouhetta)
 ½ dl      sokeria (terveellisessä versiossa en lisännyt lainkaan sokeria)
1/4 tl      suolaa
1 tl         leivinjauhetta
½ tl        ruokasoodaa
2            kananmunaa
4 3/4 dl  rasvatonta piimää
1 1/3 dl  öljyä

Jos haluaa hifistellä, voi kuivat ja nestemäiset aineet sekoittaa omissa kulhoissaan ensin tasaiseksi massaksi, ja sitten yhdistää ne, itse kuitenkin tyydyin iskemään kaikki raaka-aineet samaan kulhoon ja sekoittamaan, enkä huomannut käytännössä lainkaan eroja näiden kahden eri tavan välillä.
Kun taikina on valmis kannattaa sen antaa oleentua jääkaapissa ainakin 15 minuuttia. Toisella kerralla kun tein tätä oleentumisaika oli 15 minuuttia ja toisella yön yli, yön yli seisonut taikina oli mehevämpää ja pellavansiemenrouhe oli pehmennyt sopivasti.

Pannukakkutaikina, jossa pellavansiemenrouhetta.

Pannukakut paistetaan paistinpannulla öljyssä tai voissa, valinta on vapaa. Paistoaika oli ehkä n. 1 min per puoli, taikina on aika paksua, joten kannattaa pitää levy pienellä ja antaa rauhassa paistua.

Paistumisen jälkeen pannukakut voi nauttia joko kylmänä tai lämpöisenä, miten vain nyt haluaa, molemmat tavat olivat mieleeni. Kuorrutuksessa voi käyttää mitä tahansa, itse kokeilin omenasosetta, hedelmiä, mansikkasosetta, vaahterasiirappia, pähkinärouhetta ym. Kaikki sopivat mainiosti tähän, joten käyttäkää mielikuvitusta!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget