Kukkakaalipizza

23. maaliskuuta 2014



Näin reseptin tällaiseen pizzapohjaan ja mielenkiintoni heräsi. Kukkakaali pizzapohjan pääraaka-aineena, miksipä ei? Lähdin siis innoissani kokeilemaan tätä erikoiselta kuulostavaa pizzapohjaa.

Pohja

1 uunipannullinen

600 g kukkakaalia
1 dl    mantelijauhoja
200 g juustoraastetta
2        kananmunaa
pippuria

Esimerkkitäytteitä

tomaattipyreetä
pestoa
punasipulia
tomaattia
valkosipulia
mozzarellajuustoa
juustoraastetta
yrttimauste
ilmakuivattua kinkkua
rucolaa

Pilko kukkakaalin kukinnot paloiksi ja soseuta esim. monitoimikoneessa. Jos soseen joukkoon tullut paljon nestettä, kuivaa sitä hieman talouspaperilla. Lisää mantelijauho ja juustoraaste ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää kananmuna ja pippuri ja sekoita tarvittaessa käsin. Kaada taikina uunipannulle ja levitä käsin tasaiseksi levyksi. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 20-30min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Pilko täytteet sopiviksi paloiksi. Lisää tomaattipyree pohjan päälle ja levitä. Tiputtele pesto nokareita pohjalle. Lisää sipulit, tomaatti, mozzarellajuusto siivuina/renkaina pohjan päälle ja levitä lopulta juustoraaste sekä yrttimauste koko setin päälle. Halutessaan voi käyttää muitakin täytteitä.
Paista 225 uunissa vielä noin 10min, kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä pintaan. Ota pizza pois uunista ja anna hieman jäähtyä. Lisää päälle revitty ilmakuivattu kinkku ja rucola. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.

Lopputulos oli todella mainio! Pohjasta maistui kukkakaali jokseenkin, mutta itseäni se ei haitannut, sillä pidän kukkakaalin mausta. Uskoisin että soseuttamalla kukkakaali mahdollisimman pieneksi sen makua saa minimoitua. Juustoraaste toi pohjaan myös hyvän maun. Pohjan rakenne oli hieman normaalia taikinapohjaa irtonaisempi, mutta pizzan jäähdyttyä pohja pysyi kiinteämpänä. 
Käytin tässä versiossa vain puolen pizzan päälle ilmakuivattua kinkkua ja se sopi oikein hyvin. Rucola toi mainion viimeistellyn loppusilauksen tähän kokonaisuuteen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget