Maapähkinävoipiirakka

12. maaliskuuta 2014


Löysin todella mielenkiintoiselta vaikuttavan reseptin, jonka ideana oli olla terveellisempi leivosresepti. Maapähkinävoita en ollut juurikaan käyttänyt aiemmin, joten nyt oli korkea aika sitäkin käyttää. Löysin Prismasta sokeroimatonta maapähkinävoita, ja sitä ehdottomasti kannattaa tässä käyttää, liika makeus ei sovi tähän piirakkaan.
Tein tämän reseptin puolikkaana alla luettelemastani, jolloin käytin 17 cm halkaisijan irtopohjavuokaa

Maapähkinävoipiirakka

Pohja
150 g keksejä
70 g   margariinia

Täyte
3,5 dl     sokeroimatonta maapähkinävoita
4 3/4 dl  vaniljasoijajugurttia
2 tl         vaniljauutetta
2 rkl       tomusokeria (voi laittaa enemmänkin jos pitää makeammasta, tai mitä makeutusta nyt haluaa)
ripaus     suolaa

Kuorrute
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl ruokaöljyä

Pohja valmistetaan murskaamalla keksit muruiksi (esim. monitoimikoneessa) ja lisäämällä voin sekaan. Pohjan ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi ja levitetään leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Pohja laitetaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Täyte valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, makua voi tässä vaiheessa testailla ja lisätä makeutusta minkä verran haluaa. Itse en käyttänyt sokeria paljoakaan. Kun täyte on levitetty pohjan päälle piirakan annetaan oleentua jääkaapissa tunnin tai mielellään enemmänkin, niin että se hieman hyhmääntyy.
Kuorrutteen valmistamisessa ainekset sekoitetaan keskenään kulhossa. Öljyä voi lisätä seokseen enemmänkin kuin ohjeessa, niin että rakenteesta tulee juoksevampaa. Kuorrute levitetään lopulta piiraan päälle.

Kun piirakkaa maistoi heti kuorrutteen levittämisen jälkeen, maapähkinävoin ja kaakaon maku tulivat aika voimakkaina esille. Kun piiraan antoi oleentua jääkaapissa yön yli, maut tasaantuivat ja lopputulos oli mainio.
Kuvan piiraassa kuorrute jäi hieman liian kiinteäksi ja sen levittäminen oli hankalaa, suosittelen siis lisäämään kuorrutteeseen öljyä niin paljon, että siitä tulee juoksevampaa.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget