Mac&cheese tofulla ja parsakaalilla

12. maaliskuuta 2014

Olin jo pitkään ollut kiinnostunut tästä perinteisestä pastaruuasta, halusin siitä kuitenkin hieman paremman version ravintoarvojen ja täyttävyyden kannalta, joten saatuani idean tofun käyttämisestä tässä lähdin toteuttamaan ruokaa.

Pastavuoka

400 g     täysjyväpastaa
1            kasvisliemikuutio
1            parsakaali
1            iso sipuli
1            paketti tofua (käytin Alpron maustamatonta, 250 g)
2 rkl       öljyä
2 rkl       jauhoja
5 dl        soijamaitoa
n. 150 g (kasvi)juustoraastetta*
mustapippuria

*Nykyään kaupoista löytyy paljon valmiitakin kasvipohjaisia juustoraasteita

Ensin pasta keitetään al denteksi liemikuution kera. Sipuli pilkotaan ja kuullotetaan paistinpannulla öljyssä. Pilkotun parsakaalin voi joko keittää vedessä tai esikypsentää mikrossa keraamisessa astiassa.
Juustokastike valmistetaan laittamalla öljy ja jauhot kasariin ja sekoittamalla niistä tahnan. Tahnaan lisätään maito, sekoitetaan rakenne tasaiseksi ja kiehautetaan. Lopuksi maitokastikkeeseen lisätään juustoraaste niin, että se sulaa kastikkeeseen.
Lopulta keitetty pasta, kasvikset ja murennettu tofu laitetaan uunivuokaan. Niiden päälle kaadetaan juustokastike ja pippurirouhe.
Vuoka laitetaan 200 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi, tai kunnes se on saanut sopivan ruskean pinnan.

Mainio ruoka ja lopulta aika yksinkertainen ja nopea!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget