Mustapapubrowniet

15. huhtikuuta 2014


Kaverini hehkutti tehneensä näitä ja kehui hyväksi, joten minunkin täytyi sitten etsiä resepti käsiini ja lähteä toteuttamaan se, tokikin lisäämällä pari omaa silaustani. Tämä resepti vaatiikin sitten aikaa, sillä heti uunin jälkeen sen maku muistuttaa lähinnä kaakaoituja papuja eikä niinkään jälkiruuaksi kelpaavaa brownieta. Anna tälle siis mahdollisuus ja aikaa, niin yllätyt hyvästä mausta!
Perustan näihin brownieisiin löysin The good morning -blogista.

Mustapapubrowniet

n. 8-10 palaa

2 prk kypsiä mustapapuja (käytin GoGreenin 285 g/purkki)
12     taatelia (voi käyttää pari enemmänkin jos pitää makeammasta)
3       kananmunaa
2 rkl  pellavansiemenrouhetta
1 tl    leivinjauhetta
½ tl   vaniljan siemeniä
3 rkl  kaakaojauhetta
2 rkl  vahvaa kahvia

Päälle pähkinärouhetta, rahkaa tms. ei ole toki pakollista, itse halusin käyttää näyttävyyden lisäämiseksi.

Huuhtele ja valuta pavuista neste pois esim. siivilän avulla. Survo pavut ja taatelit sauvasekoittimella tahnaksi, kannattaa käyttää tähän aikaa, että massasta tulee homogeenistä. Lisää loput aineet ja maista, tarvittaessa lisää makeutusta, omaan makuuni tämä oli juuri sopivaa. Taikina vaikuttaa tässä vaiheessa aika juoksevalta, mutta uunissa se tasaantuu kyllä. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan tai vastaavaan pitkulaiseen uunivuokaan. (Itse käytin n. 10x30cm vuokaa)
Jos haluat koristella lisää taikinan päälle tässä vaiheessa pähkinärouhe tai rahka nokareina.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 min, tai kunnes näyttää sopivan kiinteältä, varo ylikypsentämästä.
Uunista ottamisen jälkeen anna jäähtyä pöydällä ja leivoksen saavutettua huoneenlämpötila siirrä jääkaappiin vähintään päiväksi ennen syömistä. 

Ennen ja jälkeen uunin.

Itse tein testin ja maistoin tätä heti, päivän levänneenä ja kahden päivän levänneenä, maku vain paranee mitä kauemmin tämän antaa oleentua. En tosin välttämättä suosittele odottamaan paria päivää pidempään tai nälkäiset mikrobit syövät leivonnaisen puolestasi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget