Pohjaton juustokakku

25. huhtikuuta 2014
Kaapissa sattui olemaan ylimäärin maustamatonta tuorejuustoa ja halusin käyttää sitä johonkin. Juustokakku tuli ajatuksiini ensimmäisenä, mutta rupesin miettimään, että siihen perinteisesti kuuluvaa keksipohjaa en haluaisi tehdä. Keksipohja lisää juustokakkuun sokerin määrää huimasti ja halusin kokeilla kehitellä jotain vähäsokerisempaa vaihtoehtoa. Viikunoita minulla ei ollut saatavilla, niin en voinut tehdä perus pähkinä+viikuna -pohjaa, mikä on myös ihan hyvä vaihtoehto. Päädyinkin siis kokeilemaan juustoakkua, jossa ei ole pohjaa, pelkkä täyte.

Juustokakku

200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa
200 g (1 prk) creme fraichea (voi käyttää tilalla rahkaa)
½ dl   maapähkinävoita**
½ dl   sokeria (jos käytät maustettua tuorejuustoa tai rahkaa, sokeria ei välttämättä tarvita)
1 tl     vaniljauutetta
4       kananmunaa
suklaata koristeluun

Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, maapähkinävoi, sokeri ja vaniljauute keskenään. Erota kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset täytteeseen. Vaahdota valkuaiset tykyksi vaahdoksi ja lisää täytteeseen varovasisesti käännellen esim. nuolijalla.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada täyte siihen. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 50-60 min, niin että vuokaa liikuttaessa kakku aaltoilee vain hieman keskeltä. Jos kakku ruskistuu uunissa liikaa, laita päälle folio.
Kakku juuri uunista tulleena
Anna jäähtyä kunnolla huoneenlämpöiseksi (tai jääkaappikylmäksi, jolloin kakun täytyy ensin antaa jäähtyä pöydällä ennenkuin sen siirtää jääkaappiin) ennen koristelua. Sulata suklaata ja laita se pursottimeen tai pakastepussiin ja kuvioi sillä kakun pinta.

**Jos ei pidä maapähkinävoista, sitä ei tarvitse lisätä. Jotain makua juustokakkuun on kuitenkin hyvä saada, joten jos käytät maustettua tuorejuustoa/rahkaa (vanilja, sitruuna, appelsiini, valkosuklaa-lime, tiramisu tms.) niin se riittää maustamaan kakun (tällöin ei välttämättä tarvita edes lisättyä sokeria). Jos haluat kuitenkin käyttää maustamattomia tuotteita, voit lisätä kakkuun 1-2 tl aromi-tippoja (vanilja, rommi, manteli tms.)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget