Banaani-suklaa -whoopiet

14. toukokuuta 2014


Hankin Kinuskikissan Helpot suosikit kirjan ja löysin sieltä reseptin banaaniwhoopieihin. Ohje vaikutti niin hyvältä, että halusin kokeilla sitä. Ohjeessa käytettiin banaanilastuja, eikä minulla ollut niitä saatavilla, joten päädyin hieman muuntelemaan ohjetta saatavilla olevien värkkien ja oman mieleni mukaiseksi. Täytteen tein täysin omasta päästä (jääkaapin sisällön innoittamana).
Lopputulos tässä oli äärimmäisen maukas! Koehenkilöt kehuivat näitä myös hyvin onnistuneiksi. Kokonaisuus oli mielestäni hyvä, suklaa toi syvyyttä makuun ja banaani-suklaa -yhdistelmä on muutenkin aina hyvä. Suosittelen kokeilemaan. Näiden tekemiseen menee aikaa kyllä jonkin verran, koska aika paljon pientä näpertämistä, mutta maku on sen arvoinen.

Whoopiet

17-18 whoopieta, jos tekee pienempiä mitä ohjeessa neuvon, niin arviolta 20 kpl

Taikina
60 g      voita
1 1/4 dl ruokosokeria
1           kananmuna
1           kypsä banaani
½ tl       leivinjauhetta
1 tl        vaniljasokeria
ripaus    suolaa
2 dl       täysjyväjauhoja
1 dl       turkkilaista jugurttia

Täyte
1 dl    kermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
½       banaani
50 g   suklaata

Sulata voi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeammaksi (jos käytät karkeaa ruokosokeria kovin hyvää vaahtoa ei saa aikaan). Soseuta banaani. Lisää banaani ja kananmuna voi-sokeri -seokseen ja vatkaa vielä hetki, niin että massasta tulee kuohkeaa. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää puolet jauhoseoksesta ja sekoita. Lisää turkkilainen jugurtti ja sekoita. Lopuksi lisää vielä loput kuivista aineista ja sekoita tasaiseksi. 
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Pursota (esim. pakastepussista, johon leikkaat pienen reiän) noin 4 senttiä halkaisijaltaan olevia kierteitä leivinpaperille. Jätä väliä kierteiden välille, sillä taikina voi levitä hieman. Kierteitä tulee noin 34-36.
Kun pursotukset ovat valmiit paista keksejä 12-16 minuuttia uunissa. Ne eivät juurikaan rusketu kuin pohjasta, mutta pinnasta näkee kypsymisen. Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Valmista täyte (voi valmistella jo keksien ollessa uunissa). Vatkaa kerma mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Soseuta banaani ja lisää kerman sekaan.
Pursota pursottimella puolien jäähtyneiden keksien päälle täytteestä rinkula (niin että keskelle jää kolo). Sulata suklaa ja pursota/nostele sitä kermarinkulan keskelle pieni nokare. Nosta tyhjät keksinpuoliskot täytettyjen päälle ennenkuin suklaa jähmettyy täysin, niin että kannet kiinnittyvät paremmin.
Whoopiet ovat valmiita nautittavaksi. Halutessaan niitä voi toki koristellakin jotenkin, mutta mielestäni näyttävät hyviltä ihan sellaisenaankin

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget