Marenkikuorrutteiset mansikka-banaani -kuppikakut

1. toukokuuta 2014



En toki keksinyt tälle leivokselle tahallani vaikeaa nimeä, mutta osoittautui haastavaksi tiivistää kaikki mainittavat raaka-aineet yhteen nimeen. 
Idea näihin lähtikin siitä, että olin ottanut pakastimesta mansikoita sulamaan ja yritin keksiä mitä toteuttaisin niistä. Aiemmin päivällä olin myös tehnyt hollandaisekastiketta, josta oli jäänyt kananmunan valkuaisia yli. Suunnitelmaan piti saada vielä jotain lisää, joten hyvinkypsynyt banaanikin lähti leipomukseen matkaan.

Kuppikakut

12 kpl

Muffinssi
2 1/3 dl  maitoa
1 rkl      omenaviinietikkaa
2 tl        vaniljauutetta
3 rkl      öljyä (käytin kookosöljyä)
4 3/4 dl jauhoja (käytin täysjyvävehnäjauhoja)
1 dl       sokeria (käytin stevia-valmistetta, ja sitä n. ½ dl)
2 tl        leivinjauhetta
ripaus    suolaa
1           banaani (mitä ruskeampi, sen parempi)
2 dl       mansikkasurvosta (n. 180g)

Marenkikuorrute
3     kananmunan valkuaista
2 dl tomusokeria


Sekoita ensin maito, viinietikka, vaniljauute ja öljy keskenään kulhossa. Lisää sitten kuivat aineet ja sekoita. Soseuta banaani esim haarukalla ja katso että mansikkasurvoksessa ei ole kovin isoja paloja, jos on, paloittele niitä hieman. Lisää ensin banaani taikinaan ja sekoita, sen jälkeen mansikat ja kääntele mansikat taikinaan varovaisesti, etteivät ne sekoitu taikinaan liiaksi (tai tietenkin jos haluat punertavia muffinsseja niin sekoittaa voi enemmänkin).
Paista muffinsseja 175 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia, kunnes hammastikkuun ei enää jää taikinaa.

Silläaikaa kun muffinssit ovat uunissa, valmista kuorrute. 
Laita valkuaiset kulhoon ja sekoita niitä sähkövatkaimella. Lisää tomusokeria sekaan hiljalleen kokoajan vatkaten. Vatkaamista täytyy jatkaa useita minuutteja, niin että massasta tulee selkeää vaahtoa (kun kulhon kääntää ylösalaisin marenki pysyy siellä).
Kun muffinssit ovat kypsyneet uunissa, ota ne hetkeksi pois ja pursota kuorrute niiden päälle ja laita vielä pariksi minuutiksi uuniin, niin että marengin pinta kovettuu ja saa hieman väriä.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä ennen tarjoilua.


Muffinssiosasta tulee tällä reseptillä suhteellisen tiivis, mutta mehevä. Marenkitäyte kuitenkin tuo kuppikakkuun kuohkeutta, joten lopputulos on tasapainoinen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget