Piimällä kyllästetty herkkupiirakka

11. toukokuuta 2014

Kuten jo aiemmassa piimä-mustikkapiirakan ohjeessa selitin, piimä on viimeaikoina kummitellut selaamissani resepteissä, joten päätin nyt käyttää sitä sitten urakalla. 
Olin joskus vuosia sitten viimeksi maistanut suolaista piirakkaa, jossa oli piimästä tehty pohja. Tutkiskelin hieman erilaisia piirakkapohjareseptejä ja päädyin lopulta kokeilemaan suhteellisen yksinkertaista vaihtoehtoa. Pohjan rakenne jää tässä reseptissä aika vaatimattomaksi, uskoisin että joidenkin leseiden lisääminen toisi siihen hieman enemmän rakennetta.
Toteutin tämän itse puolet-puolet piirakkana, eli tein toisesta puolesta kasvisversion ja toisesta pekonisen. Tasajako toimi hyvin ja palveli kaikkia ruokailijoita.

Piirakka

Pohja
2 dl    rasvatonta piimää
2½ dl kauraista sämpyläjauhoa
2 tl     leivinjauhetta

Täyte
½       paprika
1 dl    parsakaalia
100 g pekonia
2        kananmunaa
2 dl     rasvatonta piimää
100 g  juustoraastetta
1 tl      basilikaa
mustapippuria

Valmista ensin pohja. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja sekoita. Kaada pohjataikina  voideltuun/öljyttyyn piirakkavuokaan. 
Pilko parsakaali pieneksi ja laita mikron kestävään kulhoon. Kaada kulhoon tilkka vettä ja kuumenna parsakaaleja mikrossa 1 minuutti, niin että ne hieman kypsyvät. Pilko pekoni ja paprika ja paista paistinpannulla. Sekoita kananmunat, piimä, juustoraaste ja mausteet erillisessä kulhossa sekaisin. 
Ripottele kasvikset ja pekoni piirakan pinnalle (jos haluat osittain kasvispiirakan levitä pekonia vain toiselle puolen piirakkaa). Kaada piimä-munaseos täytteiden päälle ja levitä tasaiseksi.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Jos haluat piirakkaan rapean paistuneen pinnan, nosta uunin lämpötilaa lopussa muutamaksi minuutiksi korkeaksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget