Rapea röstiperuna

12. kesäkuuta 2014


Valmistin kikhernepihvejä ja halusin niiden kanssa jotain perunaa. En ollut aiemmin tehnyt röstiperunoita itse, joten päätin, että nyt olisi sitten korkea aika kokeilla sitäkin. Lopputulos oli mukavan rapsakka ja maistuikin vielä hyvältä. Jotkut varmaan pitävät paksummista röstiperunoista ja tällä reseptillä röstiperunan muodon voi varioida mieleisekseen, eli sekään ei ole sinänsä rajoite.

Röstiperunat

6-8 isoa röstiperunaa

500 g perunoita
1        kananmuna
½ dl   jauhoja
pippuria
suolaa maun mukaan

Kuori ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Purista perunaraasteesta neste pois mahdollisimman hyvin ja kuivaa tarvittaessa päältä talouspaperilla. Sekoita kananmuna, jauhot ja pippuri raasteeseen ja anna turvota hetki. Mausta suolalla halutessasi.
Laita massaa lusikallinen öljytylle paistinpannulle ja muotoile matalaksi lätyksi. Paista pari minuuttia molemmin puolin, niin, että perunoista näkyy kypsyminen (värinmuutos).
Tarjoilin röstiperunat kikhernepihvien ja aurajuustokermaviilikastikkeen kanssa.

2 kommenttia :

  1. Kokeilin ja hyvää oli. Suolaa kyllä lisäsin vaikka terveellisempää olisi ilman. Peruna ei vaan muussa muodossa kuin keitettynä maistu ilman suolaa. Tietysti tottumiskysymys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa jos maistui! Suola on kyllä hyvä mauntuoja, kun sitä käyttää maltillisesti, joten pieni suolalisä ei kenenkään terveyttä kaada mun mielestä :) Itse tottunut hieman suolattomampaan ruokaan, joten en sitä edes hoksannut reseptissä mainita!

      Poista

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget