Sitruuna-marenkipiirakka

17. kesäkuuta 2014


Olen jo pitkään halunnut kokeilla valmistaa tällaisen sitruunatortun tai piirakan, miksi kukakin sitä nyt haluaa nimittää. En ollut aiemmin edes maistanut vastaavanlaista, joten vaikea ruveta antamaan arvosteluja siitä, miltä tämä maistuu verrattuna perinteiseen. Omasta mielestäni maku oli sopivan raikas ja hyvä, joten eiköhän se riitä ainakin alkuun!
Kuten kuvasta näkyy, myös uskollinen apuri, koiramme Fonzie, osallistui valokuvaamistilanteeseen hyvin ahkerasti, mutta ei kuitenkaan päässyt osingoille sitruunapiirakkaan.

Piirakka

8 palaa, 24 cm halkaisijan piirakkavuoallinen


Pohja
½ prk rahkaa
2 rkl   sokeria
1        kananmuna
1 dl     perunajauhoja
1 dl     täysjyväspelttijauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla, joita tulee käyttää hieman enemmän)
½ tl     leivinjauhetta

Täyte
1         sitruuna
2 dl     vettä
2         kananmunan keltuaista
2 rkl    perunajauhoja
n. ½ dl sokeria
1 rkl     margariinia

Marenki
2     kananmunan valkuaista
½ dl tomusokeria

Sekoita rahka, sokeri ja kananmuna keskenään. Lisää taikinaan kuivat aineet tarvittaessa siivilää apuna käyttäen. Levitä taikina voideltuun 24 cm halkaisijan piirakkavuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, varo ylipaistamista!
Kun pohja paistuu uunissa voit valmistaa täytteen. Raasta sitruunan kuori ja purista sen mehu kulhoon. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan varoen. Laita keltuaiset kasariin. Lisää kasariin vesi, perunajauhot, sokeri ja margariini. Ala lämmittää täytettä kasarissa kunnes se sakenee, sekoita lämmityksen aikana. Lisää sitruunankuori ja -mehu täytteeseen. 
Lisää täyte piirakkapohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset tykyksi vaahdoksi ja lisää sokeri lopuksi pienissä erissä vatkaten massaa samanaikaisesti. Lisää marenki nokareittain piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunissa vielä muutama minuutti, niin että marenki ruskistuu. Suosittelen valvomaan loppuvaiheen taukoamatta uunin vieressä, ettei marenki pääse palamaan pinnasta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget