Kuituinen pannari

14. heinäkuuta 2014


Minulla sattui kaapissa olemaan maitoa, jossa oli päiväys menossa, joten se piti saada käytettyä pois. Päädyin siis hetken tuumaamisen jälkeen aika perinteiseen ratkaisuun eli pannukakkuun. Toteutuksessa tosin käytin mielikuvitusta ja erästä suosikkiraaka-ainettani: pellavansiemenrouhetta. 
Kaikessa yksinkertaisuudessaan toimiva resepti johon voi käytännössä käyttää minkä tahansa maidon/piimän jämät mitä kaapista löytyy. Myös jauhot ja leseet ja sensellaiset käyvät tähän, mitä nyt vain kaapista löytyy. Mielikuvitusta siis kannattaa tässä käyttää.

Pannari

uunipannullinen

7 dl    maitoa
4 dl    sämpyläjauhoja
1 dl    kaurahiutale ja -lese -sekoitusta
2 rkl  pellavansiemenrouhetta
1 dl   sokeria
2 tl    leivinjauhetta
2 tl    vaniljasokeria
2      kananmuna
4 rkl ruokaöljyä

Kaada maito kulhoon. Lisää kuivat aineet maitoon sekoittaen ja välttäen suuremmat paakut. Riko sekaan kananmuna ja sekoita. Laita uunipannulle leivinpaperi. Kaada ja sekoita öljy taikinaan juuri ennen uunipannulle kaatamista, niin että öljyä leviää koko taikinaan.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi hillon kera.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget