Mehevä porkkanapiirakka

1. heinäkuuta 2014



Päätin valmistaa jotain herkkua ja päädyin pitkällisen tutkinnan jälkeen porkkanapiirakkaan. Tutkinnan aikana punnitsin vaihtoehtojani Aladdinin unelmakakun ja jonkinlaisen porkkanapiirakan välillä, mutta koska en keksinyt miksi Aladdinin unelmakakku oli juuri Aladdinin eikä vain joku rahkapiirakka tms., niin päädyin porkkanapiirakkaan.
Porkkanaa olisi voinut käyttää reilusti enemmänkin, mutta lähdin suhteellisen turvallisella versiolla liikkeelle. Muskovadosokeri teki taikinasta tummaa ja toi siihen mukavan, hieman siirappisen maun. Spelttijauhoja käyttäessä pitää jälleen muistaa, että niitä tulee käyttää hieman vähemmän, mitä vehnäjauhoja käyttäisi, joten siksi niiden määrässä hieman erikoinen mitta. 
Lopputulos oli ihanan raikas ja kirpeähkö limekuorrutteen ansiosta. En tehnyt perinteistä tuorejuusto-tomusokeri -kuorrutetta, sillä minulla ei ollut tomusokeria saatavilla, piti siis hieman soveltaa. Kuorrute kuitenkin onnistui ja piirakka maustui kaikille.

Porkkanapiirakka

uunipannullinen

Pohja
6           keskikokoista porkkanaa
4           kananmunaa
2 dl       muskovadosokeria
2 3/4 dl spelttijauhoja (Birkkalan puolikarkea)
2 tl        ruokasoodaa
1 tl        leivinjauhetta
½ tl       kanelia
1 tl        vaniljasokeria
1½ dl    ruokaöljyä

Kuorrute
50 g   sulatettua voita
½ dl   ruokosokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl     vaniljasokeria
½       limen mehu
1        limen raastettu kuori


Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi ja kaada valuva mehu pois.
Vatkaa kananmunat ja muskovadosokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja sekoita. Lisää lopuksi ruokaöljy ja kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina uunipannuun ja paista 190 asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.
Valmista kuorrute. Vatkaa sulatettu voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja limen mehu. Raasta hieman limen kuorta täytteeseen, mutta säästä loput koristeluun. Tarkista maku ja lisää limen mehua/vaniljasokeria tarvittaessa.
Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle lastaa tm. apuna käyttäen. Raasta limen kuorta vielä kuorrutteen päälle koristeeksi.
Salaista ihailijaakin kiinnosti piirakka kovin

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget