Paistettua kukkakaali"riisiä"

10. heinäkuuta 2014Olin jo pitkään miettinyt, että tällaista kukkakaaliriisiä pitäisi kokeilla ja viimeinkin sain ryhdyttyä tuumasta toimeen. Kasviksia käytin lähinnä kaikkea mitä kaapista löytyi, lehtikaali lähti mukaan ex tempore-periaatteella, mutta sopi kuitenkin hyvin sekaan. Tämä on käytännössä sellaista ruokaa, mihin voi käyttää mitä tahansa nyt on saatavilla. Lihaakin halukkaat voivat lisätä, jonkinsortin lihasuikaleet varmaan toimisivat tässä hyvin.
Kuvan versiossa kukkakaali on hieman karkeaa, koska onnistuin huolimattomuuttani leikkaamaan peukalooni veitsellä ja koska muut kasvikset olivat pannulla paistumassa, piti pilkkominen viimeistellä nopeasti yhdellä kädellä (verta kuitenkaan ruokaan ei päätynyt...). Lopputulos on kuitenkin hyvä, kukkakaalien suuremman koon vuoksi paistoaika oli hieman pidempi. Paremman lopputuloksen kuitenkin saa, kun kukkakaalin jaksaa pilkkoa mahdollisimman pieneksi

Kukkakaaliriisi

2:lle

1       kananmuna
1       kukkakaali (noin 400 g)
2       porkkanaa
2       valkosipulin kynttä
1       kevätsipuli
5 cm  pala kesäkurpitsaa
1       lehtikaalin lehti
1 rkl  soijaa
(1 tl miriniä)

öljyä paistamiseen

kasviksia voi vaihdella, herneet, paprika, sipuli, kaali ym. sopivat hyvin

Sekoita kananmunan rakenne sekaisin ja paista se öljytyllä paistinpannulla kokkeliksi. Nosta kananmuna syrjään odottamaan, kun se on paistunut.
Pilko kasvikset pieneksi tai ohuiksi suikaleiksi. Sipuli kannattaa pilkkoa vain pieniksi kuutioiksi/renkaiksi ja pitemmän kypsymisajanvaativat kasvikset kuten porkkana ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Laita vihannekset paistumaan pannulle kypsymisjärjestyksessä: ensin porkkana, kaali ja sipuli. Sitten paprika, kesäkurpitsa, lehtikaali. Lopuksi kevätsipulin vihreät osat ja herneet. Paista kasviksia niin kauan että ensimmäisenä pannulle laitetut ovat paistuneet muutaman minuutin ja hieman pehmenneet, lisää öljyä pannulle tarvittaessa. 
Pilko kukkakaalin kukinnot mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi (ei kuitenkaan muhjuksi) ja lisää se pannulle. Paista vielä muutama minuutti ja lisää soija ja mirin. Lopuksi laita vielä aiemmin paistetut kananmunat pannulle.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget