Perinteinen suomalainen omenapiirakka, tai ehkei sittenkään

11. syyskuuta 2014


Omenapiirakka jälleen, hyvää herkkuahan ne ovatkin. Perinteisesti perus omenapiirakkapohjaan laitetaan piimää, mutta päätin kokeilla tähän versioon Valion uutta rahkajuomaa. Lopputulemana totesinkin, että se toimii mainiosti piirakkapohjassakin. Tosin rahkajuoma imi nestettä hieman piimää enemmän, joten tässä versiossa tulee huolehtia, ettei pohjataikinasta tule liian tönkköä, jolloin valmis piirakka on kuiva.
Varoituksena vielä sen verran, että tämä piirakka ei ole kovin makea, vaan suhteellisen neutraali, joten makeutta voinee lisätä käyttämällä enemmän sokeria tai sitten vaniljakastiketta käyttämällä.

Omenapiirakka

24 cm halkaisijan piirakkavuoallinen

Pohja
2 dl      rahkajuomaa (Valion)
2 rkl    öljyä
1 rkl    sitruunamehua
2 dl     täysjyvävehnäjauhoja
½ dl    kauraleseitä
½ dl    fariinisokeria
1 tl      ruokasoodaa
ripaus kanelia

Täyte
1-2 omenaa (mielellään happamia)
1 tl kanelia

Kaada rahkajuoma, öljy ja sitruunamehu kulhoon. Lisää niiden sekaan kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lohko omena ohuiksi siivuiksi ja asettele haluamallasi tavalla pohjataikinan päälle. Sirottele lopuksi vielä kanelia omenalohkojen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Joku oli jälleen kiinnostunut kuvauskohteestani

Vaniljakastike

3 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 kananmunan keltuainen

(½ dl sokeria jos pitää makeammasta)

Sekoita kylmä maito ja perunajauhot keskenään kattilassa. Kuumenna ja kunnes pulpahtaa, nosta pois levyltä. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kananmunan keltuainen ja sekoita hyvin.
Jos joudut säilyttämään kastiketta pidempään ennen tarjoilua, ripottele sen pinnalle hieman sokeria estääksesi kalvohyytymän muodostumista.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget