Omuraisu, riisitäytteinen munakas

9. lokakuuta 2014


Tästä ei nopea arkiruoka paljoa parane tahi helpotu. Omuraisu eli omurice (omelette+rice) on siis Japanilainen ruoka, joka on paistetusta riisin ja omeletin yhdistelmä. Se jäljittelee hieman länsimaista ruokakulttuuria ja sitä pidetään myös jonkinsorttisena lohturuokana. Japanissa tämä on hyvin perinteinen, nopeasti valmistettava ruoka ja etenkin lasten suosikki. Päälle pursotettavalla ketsupilla saa helposti luotua hauskoja kuvia piristämään ruokahetkeä. Erilaisia variaatioitahan tästä löytyy, perinteisesti lisänä käytetään kanaa tai muuta lihaa, mutta toteutin tälläkertaa kasvisversion. Variaatioitahan jälleen löytyy arviolta yhtä monta kuin on ruoanlaittajaakin, joten mielikuvitusta on sallittavaa käyttää.
Riisinä tässä käytin itse Risellan täysjyväpuuroriisiä, jonka olen todennut toimivan hyvin erinäisissä ruoissa. Sen saa etenkin kypsennettyä kätevästi riisinkeittimellä ja voi yrittää itseään lohduttaa, että siitä saa myös hieman kuituakin... Jokatapauksessa tähän saa mukavasti käytettyä paljon erilaisia kasviksia kauden mukaan tai sen ulkopuolella. Mikään ei estä myöskään käyttämästä kaikkia kaapin jämäruokia: pala sitä ja pala tuota, lähestulkoon kaikki uppoaa tähän. Kannattaa kokeilla, valmistukseen meni itseltäni 30 min riisin kypsyminen keittimessä itsekseen + 15 min muut valmistelut. 

Omuraisu

2 annosta

1      iso kevätsipuli
1      porkkana
2      kaalin lehteä
1/4   punaista paprikaa
2 dl  kypsää täysjyväpuuroriisiä
2 tl   seesamiöljyä
2 tl   soijaa
1 rkl ketsuppia
pippuria

4        kananmunaa
2 rkl   maitoa
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen
ketsuppia kuorruttamiseen
aonoria, seesaminsiemeniä tms. koristeluun

Pilko kasvikset pieniksi paloiksi. Lisää öljytylle pannulle ensimmäisenä sipuli ja porkkana ja kuullota. Lisää sen jälkeen loput pilkotut kasvikset ja paista. Kun kasvikset pehmenneet, lisää sekaan riisi ja mausteet ja sekoita. Paista vielä hetki, mutta älä anna kasvisten tai riisin palaa. Nosta sivuun lautaselle.
Pyyhi tai ota uusi pannu. Sekoita kananmunat, maito ja suola kulhossa tasaiseksi massaksi. Öljyä pannu hyvin ja kaada puolet munaseoksesta pannulle ohueksi lätyksi. Paista lättyä sen aikaa, että se on selvästi hyytynyt paistopuolelta ja melkein kypsä yläpinnaltakin. Nostele puolet riisi-kasvisseoksesta valliksi keskelle munalättyä. Käännä lätyn molemmat tyhjät reunat keskustaan. valuta kääritty lätty lautaselle ja keikauta paistopuoli ylöspäin. Lopputuloksessa näkyä pitäisi vain kääritty kananmunalätty.
Raidoita käärö ketsupilla ja koristele halutessasi aonorilla ja/tai seesaminsiemenillä. Tarjoile lämpöisenä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget