Jugurttivoitaikina

31. joulukuuta 2014


Pidän paljon voitaikinasta tehdyistä pasteijoista, mutta yleensä ne ovat niin rasvaisia, että kovinkaan montaa ei viitsi syödä. Päätinkin siis kokeilla hieman kevyempää versiota taikinaan, johon laitan jugurttia osan voin tilalle ja jauhoina käytin täysjyvävehnäjauhoja. Lopputulos toimi todella hyvin. Rakenne oli varsin hyvin käsiteltävää ja oikean näköistä. Paistamisen jälkeen lopputulos oli todella miellyttävä ja hyvän makuinen. Kannattaa kokeilla jos mielii kevyempää voitaikinaa.

Jugurttivoitaikina

n. 25 palaa (pasteijaan, torttuun tms.)

300 g voita
9 dl    täysjyvävehnäjauhoja
4 tl     leivinjauhetta
3 dl    maustamatonta jugurttia

Sekoita pehmeä voi, jauhot ja leivinjauhe hyvin sekaisin. Lisää sekaan jugurtti ja sekoita vielä hyvin. Muotoile taikinasta tanko ja kääri se kelmuun ja nosta jääkaappiin noin tunniksi tai vaikka yön yli.

Taikinasta voi tehdä esimerkiksi pasteijoita, joulutorttuja, viinereitä tai vastaavia.
Jos teet pasteijoita, kaulitse taikina levyksi ja taittele taikinalevy kolminkerroin pituussuunnassa ja kerran pystysuunnassa ja kaulitse jälleen levyksi. Leikkaa taikinalevystä sopivan kokoisia paloja (esimerkiksi 10x10 cm, paksuus n. puoli senttiä). Nosta täytettä ruokalusikallinen palaan taikinaa ja taita kaksinkerroin, painele haarukoilla reunoista umpeen ja pistä pari reikää. Voitele pasteijat kananmunalla. Paista 240 asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.

Pasteijoiden täytteitä

"Liha"munariisipasteijat
soijarouhetta kypsytetty kasvisliemessä
kananmunaa
riisiä
pippuria
meiramia
paprikajauhetta
suolaa

Välimerenpasteijat
sipulia
valkosipulia
munakoisoa
kesäkurpitsaa
tomaattia
yrttejä (oreganoa, timjamia, basilikaa jne.)
pippuria
suolaa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget