Piparkakut

24. joulukuuta 2014


Nämä harvinaisen rumat piparit olivat loppujenlopuksi hyviä, ulkonäkö voi siis pettää. Tällä reseptillä pipareista tulee sopivan rapeita ja mausteisia, että ne ovat ainakin omaan mieleeni hyvin maistuvia.
En pidä oikein siitä, että piparit ovat tavallisia sydämiä, tähtiä ja perinteisen piparkakkureunaisia, vaan haluan aina tehdä erilaisia pipareita: luita, sieniä, ankkoja jne. Tämä luumuotti on ehdoton suosikkini, sillä pipareista tulee juuri sopivan kokoisia. Mukavaa joulua kaikille.

Piparkakut

n. 50 piparia, riippuen koosta

3/4 dl  tummaa siirappia
100 g  intiaanisokeria
125 g  voita
2 tl      kanelia
2 tl     inkiväärijauhetta
1 tl     jauhettua neilikkaa
1 rkl   pomeranssinkuorijauhetta
1         kananmuna
½ tl    suolaa
2 tl     soodaa
250 g täysjyvävehnäjauhoja

Sekoita siirappi, sokeri, voi ja mausteet kattilassa, kiehauta ja vatkataan vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi suola, sooda ja vehnäjauhot. Anna taikinan kovettua ja maustua seuraavaan päivään. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa piparkakkumuotilla kuvioita. Käytä tarvittaessa jauhoja kaulitsemisen apuna. Pipareita paistetaan uunissa noin 170 asteessa 6-10min, riippuen taikinan paksuudesta ja uunista. Kannattaa tarkkailla 5 min jälkeen vieressä, piparit saavat hieman ruskistua.
Koristele piparit sokerikuorrutteella tai pikeerillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget