Vihreätee-donitsit

11. joulukuuta 2014



Reseptiarkiston kätköistä löytyy kaiken näköistä jännittävää. Tälläkertaa tavoitteena oli löytää ideoita herkkuihin, jotka olisivat jollain tapaa Japanihenkisiä, sillä aioin tarjota niitä Japanin kurssini viimeisellä luennolla, jonne kukin sai viedä pientä purtavaa. Matchaiset muffinssit sopivatkin tähän tarkoitukseen hyvin ja kuorrutteeksi päätyi lähinnä erinäisiä asioita, mitä kaapissani sattui olemaan. Pakastekuivatut marjat toimivat todella hyvin donitsien kuorrutteen koristeina, sillä ne pysyvät hyvin kasassa eivätkä luonnollisesti ole märkiä, joten ne eivät silloin kostuta itse kuorrutetta ja kokonaisuus pysyy nätin näköisenä. 
Nämä donitsit maistuivat hauskan ulkonäkönsä lisäksi hyviltä. Matcha ei varsinaisesti hyökännyt taikinasta kovinkaan suuresti esiin, mutta toi kuitenkin hieman omanlaistaan makua verrattuna perus donitsitaikinaan. Koristelussa kukin voi käyttää mielikuvitustaan, en näe ongelmaa esimerkiksi strösseleiden käytössä koristeena. 

Donitsit

6 kpl

Taikina
2 rkl      huoneenlämpöistä voita
1            kananmuna
80 ml    maitoa
1 rkl      hunajaa
1 3/4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 rkl      perunajauhoja
1 rkl      sokeria
½ tl       leivinjauhetta
1 rkl      matcha-jauhetta
ripaus    suolaa

Kuorrute
100 g tummaa suklaata
kookoshiutaleita
pakastekuivattuja marjoja

Sekoita huoneenlämpöinen voi, kananmuna, maito ja hunaja keskenään. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet niihin ja sekoita taikina hyvin sekaisin (paakkujen välttämiseksi voi käyttää siivilää). Kaada taikina voideltuun muffinssipeltiin ja pyyhi mahdollisesti reinoille mennyt taikina pois.
Paista muffinsseja 220 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia paistovuoassa ennen kumoamista. Jos donitsit eivät meinaa irrota vuoasta, käytä varovasti apuna lusikkaa.
Kun donitsit ovat jäähtyneet kunnolla (tai hieman ennen tarjoilua), ne voi koristella. Sulata suklaa kulhossa mikrossa tai vesihaujeessa. Dippaa donitsien rumempaa puolta suklaassa niin, että suklaata tulee noin puoleen väliin donitsia. Koristele mahdollisimman pian, ennenkuin suklaa ehtii kovettumaan liikaa. Paina pakastekuivatut marjat tai muu koristeluelementti donitsin päälle ja ripottele lopuksi kookoshiutaleet.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget