Kaalipyörykät

5. tammikuuta 2015


Näin jossain vinkin siitä, että kasvispyöryköihin voisi käyttää pääraaka-aineena kaalia. Aluksi idea tuntui varsin kummalliselta, mutta tarkemmin ajateltuna ei sittenkään niin hullummalta. Olen kuitenkin tehnyt kaalista lättyjäkin, niin miksei pyöryköitäkin.
Valmistus tapahtuu hieman lihapullamaisesti, joskin taikinamassa ei ollut ihan yhtä helposti käsiteltävää, mutta kun jaksaa vain rauhassa pyöryköitä paistella kypsäksi, niin ne pysyivät mainiosti kasassa. Maku on tottakai estetiikkaa usein tärkeämpi asia, ja siinä nämä kaalipyölät eivät tuottaneet pettymystä. Maku oli vallan mainio, eikä olisi äkkiseltään osannut veikata kaalia maun salaisuudeksi.

Kaalipyörykät

25-30 pyörykkää, riippuen koosta

500 g keräkaalia
2        kananmunaa
2 dl    kaurahiutaleita
1 rkl   nestesavua
valkosipulijauhetta
pippuria
yrttisekoitusta
suolaa

Paloittele kaali isoiksi klönteiksi ja keitä kypsäksi kattilassa. Kypsymiseen menee vähintään puolisen tuntia, mutta mitä pidempään malttaa kypsyttää sen parempi.
Kun kaali on kypsää (haarukka menee paksuimmista kohdista helposti läpi) nosta se pois vedestä ja anna jäähtyä hetki. Silppua kaali ihan pieneksi hakkelukseksi veitsellä. Sekoita kulhossa kananmunat ja kaurahiutaleet ja nosta kaalisilppu perään. Lisää nestesavu ja mausta. Jos seos tuntuu liian suurijakoiselta, surauta sauvasekoittimella pari kertaa, älä kuitenkaan täysin soseeksi. Anna seoksen oleentua hetki.
Paista pyörykät pannulla. Laita paistinpannulle rasvaa ja nostele lusikalla taikinanokareita ja paista pinnalta rapeiksi. Halutessasi voit kypsyttää myös uunissa, mutta näihin pyöryköihin sopii rapea paistopinta. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget