Lindströminpihvit soijarouheesta

14. tammikuuta 2015Lindströminpihvit olivat pienenä suurta herkkuani, vaikka niitä saikin luvattoman harvoin. Sittemmin sain idean lindströminpihveistä, joissa jauhelihan tilalla olisikin soijarouhetta. Lähdinkin koittamaan kyseisiä pihvejä. Laitoin raaka-aineita suunnilleen samassa suhteessa kuin olisin jauhelihaversiossakin laittanut. Lopputuloksessa maku oli täysin kohdillaan, mutta pihvien rakenne (kuten kuvasta saattaa näkyä) oli hieman mureneva. Ongelman voisi varmaan kaikista helpoiten ratkaista lisäämällä taikinaan kananmuna, täytyykin kokeilla kyseistä ensikerralla. En tiedä saisiko sitten taikinan tiiviimmällä pakkaamisella ennen paistoa ihmeitä aikaan, mutta sitäkin voinee kokeilla.
Käytin näihin myös ensimmäistä kertaa tuota Oatlyn tuorehkoa kaura fraichea, joka osoittautui hyväksi tuotteeksi. Maku muistutti paljon perinteistä creme fraichea, mutta oli Oatlyn tuotteiden tapaan sopivan kaurainen. Voinkin siis suositella kyseisen tuotteen käyttöä muillekin.
Halusin hieman värkkäillä annokseen hienoa, punaista, ulkonäköä, joten päädyin keittämään perunatkin punajuurten keitinvedessä, niistä tuli hauskan oransseja pinnasta, mutta sisältä pysyivät normaalin värisenä. Mikseipä kyseistä kikkaa voisi käyttää muihinkin vaaleisiin kasviksiin.

Linströminpihvit soijarouheesta

5 pihviä

2        punajuurta (n. 150g kuorineen, 100 g kuorittuna)
1 dl    soijarouhetta
1        pieni sipuli
100 g kaura fraichea (Oatly), voi korvata tavallisella creme fraichella tai kermaviilillä
2 rkl   ruiskorppujauhoja
1         pieni suolakurkku
1 tl     soijakastiketta
valkopippuria
suolaa

Keitä punajuuret kuorineen, jos ovat kovin erikokoisia, pilko isompi pienemmän kokoisiksi paloiksi. Keitä punajuuria 30-40 minuuttia vedessä. Käsittelyn helpottamiseksi anna jäähtyä keittämisen jälkeen.
Turvota soijarouhe vedessä. Paista sipulit pannulla ja lisää valutettu soijarouhe sekaan. Paista ylimääräinen kosteus pois. Sekoita kulhossa fraiche ja korppujauhot, anna turvota. Ota hieman jäähtyneet punajuuret pois kattilasta ja kuori ne käsin (niiden pitäisi olla sen verran pehemeitä, että kuori lähtee vain sormella työntämällä). Survo punajuuret joko nyrkissä tai perunatömpällä, ei haittaa jos jää pieniä paloja. Sekoita punajuuri, sipuli, soijarouhe ja turvonnut fraiche keskenään. Pilko suolakurkku sekaan ja mausta.
Muotoile massasta pihvejä ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia, kunnes näyttävät sopivilta.
Tarjoile lämpimänä esimerkiksi punajuurten keitinvedessä keitettyjen (oranssien) perunoiden kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget