Maapähkinävoilla terästetty suklainen laavaleivos

11. tammikuuta 2015


Jos mieli tekee saada nopeasti jotain suklaista ja herkullista, niin tämä on oiva vaihtoehto moiseen. Taikinan saa kyhättyä nopeasti ja helposti kasaan ja paistoaika on lyhyt. Oikeastaan mitä lyhyempi paistoaika (tietenkin tietyn rajan yli täytyy mennä), sitä mehevämpi laavainen sisältö leivokseen tulee. Syvä ja kapea vuoka olisi tähän tarkoitukseen tietenkin paras, jolloin keskustaan jää enemmän tilaa pysyä sulana. Itselläni oli helposti käytössä vain suhteellisen laakeat astiat, joten lopputulos ei ole ihan niin sula, mitä voisi olla.

Suklaalaavaleivos

4 leivosta

120 g tummaa suklaata
75 g   voita tai margariinia
1 dl    tomusokeria
2 rkl  maapähkinävoita
1        kananmuna
2 rkl  pellavansiemenrouhetta
3 rkl  täysjyvävehnäjauhoja
2 rkl  mantelirouhetta

tarjoiluun kermavaahtoa

Sulata suklaa ja sekoita siihen huoneenlämpöinen (tai sulatettu) voi. Lisää tomusokeri tarvittaessa siivilän avulla ja sekoita hyvin. Lisää maapähkinävoi ja muna ja sekoita. Lisää pellavansiemenrouhe ja täysjyvävehnäjauhot ja sekoita vielä loppu.
Annostele taikina 4 pieneen uunin kestävään vuokaan (tai jos haluat tehdä kakun niin sekin onnistuu pieneen kakkuvuokaan) ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-15 minuuttia. Keskustan pitää olla hieman pehmeän näköinen.
Anna leivosten vetäytyä uunin jälkeen hetkisen aikaa ja tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa vielä lämpöisenä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget