Manteliset suklaamuffinssit neljälle

30. tammikuuta 2015


Kauppareissulla näin tuoreiden leipomusten hyllyssä jotain suklaaruutuja, jotka oli kuorrutettu kookoshiutaleilla. Karkea idea näihin lähtikin sitten siitä. Kun rupesin näitä valmistamaan, halusin jotain tummasuklaista, joka sopisi hyvin kahvin kanssa. Lähdin sitten vain kehittelemään ja laittamaan taikinaan vähä sitä sun tätä. Lopputulos oli mielestäni onnistunut. Nämähän eivät varsin makeita leivonnaisia ole, mutta toki jos makeutta kaipaa, päälle voi tehdä kreemin ja sitäkautta saada makeutta mukaan.
Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä näiden ei ole hyvä paistua liian kuiviksi.

Suklaamuffinssit

4 muffinssia

75 g   mantelijauhetta
10 g   kaakaojauhetta
½ tl    leivinjauhetta
1        kananmuna
2 rkl   vahvaa kahvia
2 rkl   kookosöljyä
2 rkl   vaahterasiirappia
ripaus vaniljansiemeniä

kuorrutukseen kookoshiutaleita ja tarvittaessa vesi-kaakaojauhe -tahna, jolla ne saa pysymään kiinni

Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja tasoita paakut. Lisää sitten kananmuna, kahvi, sula kookosöljy ja vaahterasiirappi ja sekoita. Annostele taikina neljään muffinssivuokaan ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä hyvin. Halutessasi ripottele vielä lisää kookoshiutaleita koristeeksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget