Punajuurisuklaakakku

25. tammikuuta 2015


Olin jo pitkään haaveillut täydellisen suklaisen punajuurikakun valmistamisesta, mutta en vain jostain syystä koskaan aiemmin ole saanut aikaiseksi. Nyt minulla sattui olemaan kuitenkin muutama keitetty punajuuri odottamassa käyttötarkoitustaan ja nehän suorastaan odottivat päätymistään tähän kakkuun.
Spelttijauhojan ja mantelijauheen yhdistelmällä kakun rakenteesta tulee ihanan samettinen, mutta se pysyi kuitenkin hyvin kasassa ja oli helposti leikattavaa. Ehkä suurin hienous tässä kakussa oli se, että kun sen paistaa pienemmässä irtopohjavuoassa, se jää paksummaksi ja näin pehmeä suklaasydän on mahdollinen. Kakkua ei siis kannata paistaa täysin kuivaksi asti, vaan jättää keskustasta hieman pehmeäksi. Tähän kakkuun ei kuitenkaan sovi mikään kovin raskas saati imelä kuorrute, joten päädyin käyttämään sitruunamehulla maustettua kookoskermavaahtoa, se toimi mainiosti ja toi muutoin varsin jämäkkään kakkuun mukavaa raikkautta. En siis suosittele (ellet sitten ole suuri herkkusuu) kovin makeaa kerma/tuorejuustokuorrutetta. Pidän myös tärkeänä, että kakun oma maku on tarpeeksi vahvana, ettei kuorrute sitä peitä.
Vaikka punajuuri ei olisi muutoin mieleesi, niin tätä kakkua kannattaa silti kokeilla. Punajuuri ei niinkään paista sellaisenaan makuna läpi vaan tuo kakkuun pehmeyttä ja syventää makuja (+ väri). 

Punajuurisuklaakakku

18 cm irtopohjavuoallinen

300 g  punajuurta (kuorineen)
2         kananmunaa
3/4 dl  intiaanisokeria (tai tavallista)
200 g  tummaa suklaata
1 dl     mantelijauhetta
2 dl     täysjyväspelttijauhoja (Birkkala)
1 tl      kanelia
2 tl      leivinjauhetta
ripaus suolaa

1 tlk kookosmaitoa (vain kermakerros)
1 tl   sitruunamehua

mantelirouhetta koristeluun

Kypsennä punajuuret (keittäen 40 min tai mikrossa 6-7 min). Kun punajuuret ovat kypsiä, käytä ne kylmän veden kautta, että jäähtyvät. Raasta punajuuret. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki, ettei ihan kuumaa. Sekoita munasokeriseokseen punajuuriraaste ja sulatettu suklaa. Lisää vielä kuivat aineet sekaan.
Voitele ja korppujauhota 18 cm halkaisijan irtopohjavuoka. Kaavi taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa n 30-40min. Anna jäähtyä kunnolla uunin jälkeen.
Valmista kuorrute kaapimalla kookosmaitopurkista kookoskerma kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää mauksi hieman sitruunamehua ja kuorruta jäähtynyt kakku. Koristele halutessasi mantelirouheella

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget