Savuinen kasvislasagne

10. tammikuuta 2015


Lähdin tekemään lasagnea hyvältä vaikuttavalla ohjeella, jonka löysin netistä. Kun rupesin sitä sitten tekemään, huomasin että siitä ei tullutkaan yhtään sellainen mitä ohjeessa. Lisäsin siihen vähä sitä sun tätä, mikä vain tuntui itsestä hyvältä ja mitä sillä hetkellä teki mieli. Loppujenlopuksi siihen päätyi aika paljon kaikkea ja lopputulos oli maukas.
Nestesavu ja savupaprika sopivat yllättävän hyvin lasagneen, ne korostavat tomaatin makua ja tuovat oman mukavan vivahteensa. Emmentaljuusto on myös ehdoton savuaromin tehostajaksi, joten siitä ei kannata joustaa.

Kasvislasagne

8 annosta

½ pkt lasagnelevyjä

Tomaattikastike
1        punasipulia
2        valkosipulinkynttä
1 rkl   öljyä
1 prk  tomaattimurskaa
1 dl    soijarouhetta
100 g pinaattia
1 rkl   balsamietikkaa
1 tl     soijaa
½ tl    nestesavua
½ tl    tabascoa
1 tl     mustapippuria
1 tl     basilikaa
½ tl    savupaprikajauhetta

Juustokastike
2 rkl    öljyä
3 rkl    jauhoja
1 l       maitoa
100 g  emmentaljuustoraastetta
30 g    parmesania tai muuta kovaa juustoa raasteena/paloina
ripaus yrttisuolaa
ripaus valkopippuria

Lisäksi
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pkt  mozzarellaa (125 g)
juustoraastetta

Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan tomaattimurska ja soijarouhe, tarvittaessa lisää vettä jos soijarouhe ei kastu kokonaan tomaattimurskasta, että se pehmenee. Kypsennä seosta kunnes soijarouhe on pehmennyt ja lisää pinaatti. Keitä seosta hetki kasaan ja lisää mausteet. Keitä tomaattikastiketta kasaan kunnes siinä ei ole juurikaan lientä jäljellä (mehevä, mutta ei vetinen).
Valmista juustokastike. Sekoita kasarissa öljy ja jauhot sekaisin ja kypsennä pieni hetki, älä ruskista. Lisää sekaan maito ja anna kiehahtaa. Lisää juusto ja mausta. Lämmitä niin kauan, että juusto sulaa kastikkeeseen. Jätä odottamaan kasaamista.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit tarvittaessa pienemmäksi ja siivuta mozzarella.
Kasaa lasagne. Laita noin puolet tomaattikestikkeesta pohjalle ja lado päälle puolet mozzarellasiivuista. Asettele päälle levyt. Kaada vajaa puolet juustokastikkeesta ja asettele sekaan puolet aurinkokuivatuista tomaateista. Lado lasagnelevyjä päälle. Toista kertaalleen niin, että päällimmäinen kerros on juustokastiketta (lasagnelevyjen tulee peittyä täysin nesteeseen). Ripottele pinnalle vielä hieman juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget