Gluteenittomat kookosletut

3. helmikuuta 2015


Juhlistaakseni Ruoka-alkemian vuotuista taivalta, laitan tämän reseptin teemalla vuoden makea pläjäys.
Olin jo jonkin aikaa miettinyt kookoslättyjen valmistamista kookosmaitoa nesteenä käyttäen ja tässäpä sitten oli idean lopputulema. Ideaani sain lopullisen vahvistuksen Kaneliposkesta. Riisijauhoni siis päätyivät tähän herkkuun. Kookos maistui letuissa hyvin, hyvänä uutisena kookoksen ystäville. Riisijauho oli sopivan mitäänsanomaton kookoksen rinnalle, jolloin kookos sai loistaa pääosassaan.
Näiden lättyjen paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Taikina on ensin hyvin jämäkkää, mutta kuumetessaan muuttuu ihan juoksevaksi. Taikinaa kannattaa siis annostella hyvin maltillisesti paistinpannulle ja odottaa taikinan leviämistä (tahi auttaa sitä hieman). Paistoajan kanssa kannattaa myös olla tarkkana, sillä näiden kypsymiseen menee yllättävän kauan aikaa, mutta toisaalta taas palamiseen yllättävän lyhyt aika...

Kookosletut

n. 10 kpl 15 cm halkaisijan lättyä

2 dl     riisijauhoja
3 dl     kookosmaitoa
1         iso kananmuna
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen
tarjoiluun omenasosetta, pähkinärouhetta, banaania

Riisijauhot ja kookosmaito keskenään hyvin. Lisää kananmuna ja suola ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota vähintään 15min.
Paista lettuja. Laita öljyä pannulle ja lusikoi pari lusikallista taikinaa pannulle ja levitä. Taikina leviää pannulla varsin tehokkaasti, joten älä laita liikaa taikinaa. Pidä levy keskilämmöllä ja paista n. minuutti per puoli.
Tarjoile omenasoseen, pähkinärouheen ja banaaniviipaleiden kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget