Hedelmäinen sydänsuklaaleivos

10. helmikuuta 2015


Monet pitävät ystävänpäivää jokseenkin turhana juhlana ja kaupallisena hömpötyksenä. Pitkältihän asia on näin kaupallisuutensa puolesta, mutta itse sanoma päivässä on mielestäni varsin hyvä. Nykyään, kun yhteydenpidon helpotuttua tietoteknisten välineiden kautta, helposti korostuu oikeiden ystävien puute tai yksinäisyys, niin mikäpä olisi sen parempi syy ottaa ystäviinsä yhteyttä, kun erityinen päivä ystäville. Eipä sen päivän tarvitse kummemmin itselle olla kaupallinen, jos siltä ei tunnu, mutta hyvä muistaa läheisiä lämpimillä ajatuksilla. Tai mikseipä vaikka jollain herkullisella syömisellä, kuten tällä hedelmäisellä suklaaleivoksella.

Idea granaattiomenan ja suklaaleivoksen yhdistelmään lähti lähinnä siitä, kun näin pöydällämme granaattiomenan vailla käyttötarkoitusta ja mieleni teki suklaata. Idea sitten lähti siitä kehkeytymään ja olen varsin tyytyväinen lopputulokseen. Pehmeä suklaisuus yhdistettynä raikkaaseen granaattiomenaan toimii mainiosti. Sydämenmallisella muffinssivuoalla leivoksista saa vielä hauskan mallisia.
Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä tästä leivoksesta ei kannata paistaa kuivaa kökkeröä saati jättää liian raa'aksi. Joten uunin vieressä kannattaa viimeiset minuutit odotella ja olla valmiina nappaamaan leivokset uunista. 

Suklaiset granaattiomenaleivokset

6 annosta

100 g tummaa suklaata
2 rkl   omenasosetta
2 rkl   ohratärkkelystä
1         kananmuna
½ dl    kaakaosokeria (tai 1/4 dl ruokosokeria ja kaakaojauhetta)
½ dl    rouhittuja saksanpähkinöitä
1         granaattiomena

öljyä vuoan voiteluun
ranskankermaa ja granaattiomenaa tarjoiluun

Sulata suklaa. Sekoita siihen omenasose ja ohratärkkelys. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Rouhi saksanpähkinät. Puolita granaattiomena leveyssuunnassa (kanta tää kokonaisena toiselle puolikkaalle) ja pitele sitä kulhon päällä. Koputa lusikalla voimakkaasti puolikkaaseen niin, että siemenet irtoavat. Lisää taikinaan maustettu sokeri (tai sokeri ja kaakaojauhe), saksanpähkinärouhe ja melkein kaikki granaattiomenan siemenet, jätä loput koristeluun.
Voitele muffinssipellin 6 kuoppaa. Jaa taikina näihin kuuteen kuoppaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Leivosten reunojen tulee näyttää kypsältä ja keskustan heilua hieman. Nosta pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.
Tarjoile ranskankermanokareen ja granaattiomenansiementen kanssa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget