Jäätelöä aamupalaksi pannukakkuja unohtamatta

7. helmikuuta 2015


Koska helmikuun ensimmäinen lauantai on USAlaisen perinteen mukaan syö-jäätelöä-aamupalaksi -päivä, niin tein sitten pannareita ja "jäätelöä" aamupalaksi. Koska en ole mikään super makeanystävä, mietin miten saisi aikaan jäätelöä, josta ei tulisi niin ällöttävä olo heti aamusta. Siihen päätyikin sitten pakastimestamme viimekesäiset mustikat ja purkillinen rahkaa. Tämä ns. jäätelö oli varsin sopivaa aamupalalle pannarien kylkeen, joten toimi hyvin. Välttämättä en kyseistä herkkua suosittelisi makeannälän iskiessä. 
Pannukakut olivat taasen perinteisiä kermaviilipannareita täysjyvätwistillä. Ne olivat todella hyviä, enkä oikein tiedä, voiko vastaavankaltaisessa pannarien tekemisessä epäonnistua, ellei pohjaan satu polttamaan.
Mutta hyvää jäätelöäaamupalaksipäivää vain kaikille!

Pannukakut

n. 20 pikkulettua

2½ dl  kermaviiliä
1 dl     täysjyvävehnäjauhoja
1 tl      vaniljasokeria
1 tl      ruokasoodaa
ripaus suolaa
2         kananmunaa

Sekoita ensin kuivat aineet ja kermaviili hyvin sekaisin. Lisää sitten kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita sekaisin, varo yli sekoittamasta. Paista lettupannulla pieniä lettuja noin minuutti per puoli, älä pidä levyä kovin suurella, etteivät pala.

Rahkajäätelö

n. 3 dl jäätelöä

1 prk  rahkaa
100 g pakastettuja (suomalaisia) mustikoita
1 tl     hunajaa

Laita rahka, jäiset mustikat ja hunaja tehosekoittimeen ja aja sekaisin. Levitä massa vuokaan ja nosta pakastimeen noin 15 minuutiksi.
Syö heti pakastimesta otettuna.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget