Mokkakeksit

16. helmikuuta 2015


Leivoin ystävänpäiväksi suklaisia keksejä, jotka päätyivät lopulta maistumaan mokkaruudun keksimuotoisilta serkuilta. En tokikaan ollut tyytymätön lopputulokseen, lähinnä yllättynyt siitä, miten hyvä maku tuli aikaiseksi. Nämä keksit myös tuoksuvat ihanalta, että jos haluaa keittiöön kunnon kahvisuklaisen tuoksun, niin näitä paistamalla se on taattua.
Taikina kuivettuu varsin helposti kaulintavaiheessa, joten jauhojen apukäytön kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei käytä liikaa jauhoja. Kuorruttaa keksit voi miten haluaa tai olla kuorruttamatta, maistuvat mitenkä tahansa hyviltä.

Mokkakeksit

n. 50 keksiä (kuvassa lautasella olevan läjän verran)

130 g voita
130 g fariinisokeria
1        kananmuna
3½ dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl    puolikarkeita spelttijauhoja
½ dl   kaakaojauhetta
1 rkl   kahvinpuruja (jos haluaa extramakua, käytä maustettua kahvia)

jauhoja kaulitsemiseen
strösseleitä ja tomusokeri+vesi -seosta koristeluun

Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri ja kananmuna kulhossa hyvin sekaisin. Fariinisokerista ei saa jäädä klönttejä taikinaan. Lisää kuivat aineet tarvittaessa siivilän läpi ja sekoita hyvin. Nosta taikina noin 15 minuutiksi jääkaappiin.
Kaulitse taikinasta ohuehko levy ja tee keksejä muotilla. Paista keksejä 180 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, riippuen koosta. Varo etteivät pala.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget