Pinaattilasagne leipäjuustovaipassa

3. helmikuuta 2015



Ruoka-alkemian vuotuisen taipaleen kunniaksi megaspämmi resepteistä, tämä resepti edustaa superherkkua.
Alkaa tuntua, että puolet pääruokaresepteistäni ovat pian lasagneja, mutta toisaalta onpahan kyseessä oiva ruokalaji. Leipäjuuston käyttämiseen lasagnen kuorrutteena sain ideani täältä. Samoin rosmariinin käyttäminen maitokastikkeessa oli lähtöisin samasta osoitteesta. Täytteenä käytinkin sitten yhtä suosikkiani, pinaattia.
Leipäjuusto toimi todella hyvin lasagnen pinnalla. Se toi herkullista juustoisuutta muutoin varsin kevyen oloiseen lasagneen. Valkosipulinen pinaattitäyte puolestaan oli hyvä makupari lasagnelle raikkaudessaan. Rosmariini tuo hyvää mausteisuutta lasagneen, ja sen poisjättämistä en todellakaan suosittele, joten sitä kannattaa käyttää reilusti. Leipäjuuston määrässäkään ei kannata ruveta kursailemaan, sillä se on koko komeuden herkku.

Leipäjuustoinen pinaattilasagne

4 annosta

n. 8     täysjyvälasagnelevyä
400 g  leipäjuustoa

Täyte
2        isoa valkosipulin kynttä
250 g pakastepinaattia
½ tl    yrttisuolaa

Maitokastike
3 rkl oliiviöljyä
½ dl  täysjyvävehnäjauhoja
5 dl   maitoa
1 tl    kuivattua rosmariinia
½ tl   mustapippuria

öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko valkosipuli. Kuullota palat öljyssä. Lisää pannulle pakastepinaatti ja kuumenna. Kun seos on sulanut täysin ja ylimääräinen neste haihtunut, lisää yrttisuola.
Valmista maitokastike. Sekoita öljy ja jauhot kasarissa tahnaksi ja lämmitä. Kun tahna on paistunut hetken (mutta ei ruskistunut) lisää maito ja sekoita nopeasti tasaiseksi (paakkuuntuu helposti). Kiehauta seos ja nosta pois levyltä. Lisää mausteet ja tarkista maku.
Kasaa lasagne niin että levität puolet pinaattitäytteestä suorakaiteen mallisen vuoan pohjalle, lusikoi hieman maitokastiketta päälle. Laita puolet lasagnelevyistä päälle, niin että joka kohdassa on levyjä, jos levyt menevät paljon päällekäin, laita lusikallinen maitokastiketta levyjen väliin. Lusikoi loput pinaattitäytteestä levyjen päälle ja kaada myös hieman maitokastiketta sekaan. Lado loput lasagnelevyt kuten aiemmin ja kaada loppu maitokastike niiden päälle. Tarvittaessa heiluta vuokaa niin, että levyt ovat kosketuksissa kastikkeeseen. Pilko leipäjuusto noin postimerkin kokoisiksi paloiksi ja asettele lasagnen pinnalle. Juustopalojen ei tarvi olla täysin kiinni toisissaan, mutta peittää koko lasagnen pinta.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Lopuksi vahdi tarkemmin uunin vieressä, ettei leipäjuusto pala pinnasta. Anna lasagnen vetäytyä hetki uunistaoton jälkeen ennen syömistä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget