Hoddeok, korealainen täytetty pannari

9. maaliskuuta 2015


Tämä korealainen makeatäytteinen pannukakku oli odotellut reseptivarastossani jo ehkä vuoden päivät  valmistamista, kunnes uusimmassa Pirkka-reseptilehdessä sattui olemaan ohje näihin. Muistinkin sitten aiemmin kiinnostuneeni ohjeesta ja etsin silloin talteen laittamani ohjeen esille. Kyseessähän on siis Koreassa kehittynyt hiivataikinainen pannukakku, joka täytetään perinteisesti kanelisella pähkinätäytteellä. Nimityksenä näin käytettävän sekä hotteokia ja hoddeokia, joten kumman kirjoitusasun sitten näkeekin, niin sama tuote kyseessä. Koreassa nämä ovat perinteistä katukojuruokaa, jota myydään vähän siellä sun täällä. Kyselinkin näistä Etelä-Koreassa käyneeltä kaveriltani, ja hän sanoikin maistaneensa näitä pariin otteeseen ja niitä olleen useissa kojuissa tarjolla.
Lopputulos oli mielestäni hauska. Pannarien täyttäminen oli hieman kinkkinen osuus, mutta kumihanskat auttoivat asiassa paljon. Taikinahan siis tarttui käsiin todella helposti käsien öljyämisestä tai jauhottamisesta huolimatta, joten taikinaan meinasi tulla reikiä ja vasta piilotettu täyte meinasi vallan pyrkiä ulos. Hanskoja käyttäessä taikina ei jäänyt kämmeniin kiinni ja lätyt pääsivät ongelmitta pannulle. 
Taikina muistuttaa hieman pullataikinaa ja täyte jollain tasolla korvapuusteja, mutta itselläni ei kuitenkaan liian vahvana tätä makuassosiaatiota syntynyt. Hauska käsin syötävä herkkuhan tässä on kyseessä, joten kannattaa kokeilla.

Hoddeok

5 lättyä

1 3/4 dl maitoa
7 g        kuivahiivaa (reilu puolet kuivahiivapussista)
2 tl        ruokosokeria
3½ dl    täysjyvävehnäjauhoja
ripaus   suolaa
1 tl        rypsiöljyä

Täyte
3/4 dl ruokosokeria
3 rkl   pähkinärouhetta (saksanpähkinää, pekaanipähkinää, maapähkinää, mantelia...)
ripaus kanelia

öljyä paistamiseen

Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta) mikrossa. Sekoita siihen hiiva ja sokeri. Lisää massaan suola ja jauhot ja sekoita haarukalla. Taikina jää varsin löysäksi ja tahmaiseksi. Lisää lopuksi vielä öljy ja kääntele sekaisin. Laita kulhon päälle leivinpaperi ja nosta se _kylmään_ uuniin ja laita uunin valo päälle (uunin valo lämmittää hieman). Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi vajaan tunnin verran.
Kun taikina on kohonnut painele siitä ilmakuplat pois ja nosta leivinlaudalle odottamaan. Valmista täyte rouhimalla pähkinät pieneksi rouheeksi ja sekoita ne sokerin ja kanelin kanssa. Jaa taikina 5 osaan. Käytä kertakäyttöisiä muovikäsineitä, niin taikina ei jää käsiin kiinni. Ota yksi taikinapala ja litistä se kämmenellä lätyksi. Nosta lusikallinen täytettä lätylle ja nipistä reunat yhteen nyytiksi. Muotoile joko kaikki lätyt kerralla nyyteiksi tai yksi kerrallaan ja laita suoraan pannulle.
Nosta lätyt pannulle ensin supistettu puoli alaspäin ja paista muutama sekunti. Käännä nyytti ja paista puolesta minuutista minuuttiin, taikina ehtii tässä vaiheessa hieman kypsyä. Litistä taikinapallosta lätty lastalla varovasti ja anna paistua hetki. Kun lätty on paistunut hetken, käännä se ja paista toinenkin puoli. Puoliskoista pitäisi tulla hieman paistopintaruskeita, mutta ei palaa.
Tarjoile heti lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget