Kebakot soijarouheesta

11. maaliskuuta 2015


Olin jo jonkin aikaa pyöritellyt päässäni ajatusta lihattomista kebakoista. Eräs nälkäinen ilta sitten päätin ihan kokeilla tehdä tällaisia. Kebakot ovat mielestäni kivaa ruokaa siinä mielessä, että niitä on juuri helppo napostella käsin. Eli tässä se nyt on, naposteltavia tikkuja soijarouheesta.
Taikinamassa on varsin perinteinen, mutta maustettu "pyörykkätaikina". Mausteitahan voi toki käyttää oman maun mukaan, jos pitää tulisemmasta niin chiliä sekaan hieman enemmän jne.
Olin varsin tyytyväinen lopputulokseen, rakenne oli hyvä ja pysyivät kivasti kasassa ja ulkonäkökin on aika hyvä.

Soijarouhekebakot

8 kpl

2 dl     vettä + ripaus yrttisuolaa
2 dl     soijarouhetta
2 rkl    korppujauhoja
20 g    parmesania tai muuta kovaa juustoa
1         kananmuna
2 tl      soijaa
½ tl     nestesavua
½ tl     tabaskoa
ripaus mustapippuria
ripaus savupaprikajauhetta
ripaus yrttimaustetta

Kiehauta yrttisuolalla maustettu vesi. Sekoita kuuma vesi ja soijarouhe ja sekoita hyvin. Lisää korppujauhot ja raastettu juusto ja sekoita. Kun seos on hieman jäähtynyt, lisää kananmuna ja mausteet. Sekoita hyvin. 
Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle uunipellille noin 8 cm pituisia parin sentin halkaisijan tankoja. Paista kebakkoja 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes ovat saaneet hieman väriä.
Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget