Toffeinen mokkasuklaakakku

25. maaliskuuta 2015


Toffeekarkkeja näkee käytettävän paljon erilaisten kakkujen ja leivosten sisään piilotettuna. Olen tainnut aiemminkin mainita, etten ole mikään kovin äkkimakean ystävä. Näinpä siis päätin toteuttaa makeista toffeekarkeista ja oikein tummasuklaisesta kakkupohjasta tällaisen luomuksen. Samalla avokado pääsi mukaan rasvan asemessa, tosin sen makua ei taikinasta loppujenlopuksi oikein huomannut. Arvelen sen vaikuttaneen taikinaan vain siten, että siitä ei tullut ihan niin ilmava, mitä voita käyttäessä olisi tullut. Tiivis klöntti tämä kakku ei kuitenkaan ollut, sillä rasvainen avokado ja mantelijauhe pitivät kakun kyllä sopivan kosteana.
Maku oli mielestäni todella hyvä, toffeekarkit mukavasti pehmensivät muuten aika vahvaa suklaista, vai sanotaanko mokkaista, kakkua. Vaniljajäätelö kruunasi vielä koko komeuden. Käytin itse Oatlyn vaniljajäätelöä, jonka maku sopi erittäin hyvin tähän kakkuun. Tämä on ehdottomasti parasta lämmitettynä, joten ennen syömistä kannattaa palaa lämmittää hetkinen ja sitten kauhoa jäätelö.

Toffeinen suklaakakku

18 cm halkaisijan irtopohjavuoallinen, 6-8 annosta

2         avokadoa (pienehköjä, sosetta tulee ehkä noin 1½ dl)
1½ dl  muscovadosokeria
2         kananmunaa
½ dl    kylmää kahvia
1 dl     kaakaojauhetta
1 dl     mantelijauhetta
1 tl      vaniljauutetta
1 tl      ruokasoodaa
ripaus suolaa
12       toffeetäytteistä suklaakonvehtia (n. 80 g)

rasvaa ja mantelijauhetta/korppujauhoja vuoan jauhottamiseen
tarjoiluun jäätelöä, itselläni oli Oatlyn vaniljajäätelöä

Kuori ja soseuta avokadot. Lisää sekaan muscovadosokeri ja sekoita hyvin. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita välissä. Kaada sekaan kylmä kahvi ja sekoita. Sekoita halutessasi ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sitten taikinan sekaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä vaniljauute.
Voitele ja korppujauhota (tarvittaessa mantelijauheella) 18cm halkaisijan irtopohjavuoka (tai 16 cm sivu neliskanttinen vuoka). Levitä noin puolet taikinasta vuoan pohjalle. Asettele toffeekonvehdit taikinan päälle. Levitä loppu taikina konvehtien päälle ja levitä niin, ettei konvehteja näy.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin ennen irrottamista vuoasta. Tarjoile jäätelön kera tai sellaisenaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget