Helppo ja nopea "arki"ramen

7. toukokuuta 2015


Tässä kun tuota kuvaa tuijottelen, niin hieman tuntuu, että ramenini on varsin vähäliemistä... Mutta emme tule siitä kuitenkaan surulliseksi, sillä liemen määrää on hyvin yksinkertaista lisätä (tai puolestaan nuudeleiden määrää vähentää). Tämä kuva oli vain niin herkullinen, niin täytyi se käyttää.
Jokatapauksessa itse ruokaan. Perinteisesti ramenin valmistukseen kuluisi yllättävän paljon aikaa, että saadaan aikaiseksi herkullinen liemi ja mahdolliset höysteet. Perinteisissä versioissa lientä keitellään pitkäänkin lihojen ja kasvisten kanssa, mutta itse arkiramenissa hieman oion reittejä. Tässä siis versio, jonka jokainen pystyy kotonaan suhteellisen helposti toteuttamaan. 
Mielestäni yksi parhaista täytteistä rameniin on marinoidut keitetyt kananmunat. Niiden valmistukseen vierähtää jonkin aikaa, mutta ne ovat sen arvoisia. Ramenissa ehdottomasti kananmunan pitää olla keitetty noin 7 minuuttia, että keltuainen on vielä pehmeä, mutta valkuainen pysyy hyvin kasassa. Munien marinointi tapahtuu perinteisesti liottamalla kuorittuja keitettyjä munia soijapohjaisessa liemessä tunteja, jolloin munan pinnasta tulee ruskea ja se maustuu hyvin. Ehkä laitan vastaavan reseptin jossain tulevaisuudessa.
Mutta jokatapauksessa tällainen herkkuramen syntyy nopeasti ja lähes vaivattomasti kädenkäänteessä, sekä antaa paljon joustamisen varaa täytevaihtoehtoissa, lisää vain sitä mistä pidät ja tadaa hieno ateria on valmis, lientä vain ryystämään.

Nopea ramen

2 annosta

Liemi
100 g sobanuudeleita (käytin luumusobanuudeleita)
½ l     vähäsuolaista kasvislientä
1 tl     nestemäistä valkosipulia (tai 2 murskattua valkosipulinkynttä)
½ tl    nestesavua
2 tl     soijaa
1 rkl   seesamiöljyä

Täytteet
2 keitettyä 7 min kananmunaa + tilkka soijaa
paahdettua sipulia
valinnaisia kasviksia kuten porkkanaa, herneitä, maissia, parsakaalia, kevätsipulia...
seesaminsiemeniä

Keitä nuudelit kypsäksi kasvisliemessä lisää tässä vaiheessa käyttämäsi raa'at paloitellut vihannekset kuten porkkana tai parsakaali, niin ne pehmenevät hieman nuudelien keittyessä. Lisää loput mausteet liemeen.
Annostele ramen kulhoihin. Ota iso syvä kulho ja jaa nuudelit/kasvikset puoliksi. Asettele äälle kasvikset, joita ei tarvitse kypsentää ja mahdolliset muut höysteet. Puolita keitetty kananmuna ja lirauta tippa soijaa keltuaiseen. Ripottele lopuksi päälle vielä seesaminsiemenet.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget