Kinuskibrownie suolapähkinöillä

21. toukokuuta 2015


Suklaa, kinuski ja suolapähkinät sopivat yhteen kuin ketsuppi hernekeittoon. Tai jos ei sittenkään, ei pahalla ketsupin ystäville. Pidän erittäin paljon näiden kolmen maun muodostamasta harmoniasta, ja siihen ei vain yksinkertaisesti voi kyllästyä. Ehkä pitäisi joku kerta kokeilla tehdä jonkinlainen megasuklainen mousse, johon ujuttaa kinuskia ja suolapähkinöitä, voisi olla hyvää.
Tämä brownie sai alkunsa siitä, että äitini pyysi minua valmistamaan erääseen näyttelyyn kahvioon jotain tarjottavaa. Ajattelin sitten, että tämä brownie näyttäisi hyvältä ja kestäisi odottelua huoneenlämmössä. Tämä brownie olikin kuulemma sitten hävinnyt ensimmäisenä kahviosta ja sitä kehuttiin kovasti. Minua pyydettiin seuraavana päivänä tekemään sitä lisääkin, mutta en vain millään ehtinyt sitä enää valmistamaan, harmi sinänsä. Mutta ainakin jatkossa tiedän, että tämä on takuuvarma resepti.
Rakenteesta tuli mukavan pehmeä ja helposti käsinkin syötävä. Kinuskia ei ollut liikaa vaan se jäi juuri sopivana makeana yllätyksenä palojen keskelle. Tällä ohjeella tosiaan tuli tuollainen keskikokoinen (??) uunivoallinen, varmaankin kaksinkertaistamalla ohjeen voisi saada uunipannullisen. Hyvää herkkua, miksei vaikka juhlatarjottavaksikin.

Kinuskibrownie suolapähkinöillä

20x30cm vuoallinen, 15 palaa

Pohja
4½ dl    täysjyvävehnäjauhoja
3 dl       sokeria
2 3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl        vaniljasokeria
1 tl        leivinjauhetta
ripaus   suolaa
5           kananmunaa
250 g    voita

Kinuski
1 dl sokeria
1 dl kermaa

päälle kourallinen suola(maa)pähkinöitä

Valmista pohja sekoittamalla ensin kuivat aineet keskenään. Lisää sitten kananmunat ja sula voi ja sekoita hyvin. Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan (käytin 20x30 vuokaa). 
Valmista kinuski sulattamalla sokeri kasarissa, anna sokerin paistua niin, että se hieman ruskistuu, mutta ei pala. Lisää kerma sekaan ja anna saostua hetki, nosta sivuun odottamaan.
Tee levitetylle taikinalle hahmotelma leikkausrajoista ja tee jokaisen palan keskelle lusikalla kolo. Lusikoi kinuskia jokaiseen koloon ja tiputtele loppu kinuski ympäri taikinaa. Ripottele hieman suolapähkinöitä jokaisen kinuskikolon päälle.
Paista brownieta 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Se saa jäädä keskeltä hieman pehmoiseksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget