Suklaisimmista suklaisimmat m,g-leivokset kahdelle

9. toukokuuta 2015



Nyt sopivasti ennen äitienpäivää tai herkkunälkää voisikin laittaa tällaisen supersuklaisen suklaaunelman ohjeen. Minulla oli jo pitkään pyörinyt tehtävien leivonnaisten listallani kakkuohje, jossa käytetty kaakao paahdetaan ennen käyttöä. Idea kuulosti jännittävältä ja toimi mielestäni hyvin, kaakaon paahtaminen maistui mielestäni ns. tummemmansuklaisena makuna kakussa. Ja siis idea tähän paahtamiseen löytyi Delicious Everydaysta. Kehittelin suklaakakkuani vielä sen verran, että tein siihen kuorrutteeksi suolaisen ganachen ja koristeiksi vielä suklaakermavaahtoa. Kokonaisuus oli siis varsin suklainen, mutta niin herkullinen. Koristelun suhteen minulla oli pientä ongelmaa, sillä tuoreita marjoja ei ollut saatavilla, joten nuo hieman nahistuneenoloiset pakastekuivatut marjat saivat täyttää tarkoituksensa koristelussa. Sovitaan, että tämä on jonkinlainen vintage-kakku.
Mantelijauhe toimii mielestäni suklaisessa kakkupohjassa vallan mainiosti, se tuo mukavaa pehmeää makua ja jättää kakun sopivan huokoiseksi. Tämä kakkupohja ei ollut siis lainkaan murenevaa sorttia, vaan pysyi kasassa todella hyvin. Oli myös hauska, että kerrankin sai aikaiseksi vain kaksi sopivaa kakkusta, eikä jäänyt sitten 3/4 kakkua jääkaappiin odottamaan.
Kokonaisuus toimi varsin hyvin ja tyydytti suklaahimoni varsin pitkäksi aikaa. Suosittelen kuitenkin, että tekovaiheessa ei kannata nuolla vispilöitä ja kulhoja, sillä syödessä sitten saattaa tulla varsin paha olo (jos sietokyky on läheskään yhtä alhainen kuin itselläni) liiasta suklaisuudesta.
Näitä on helppo myös tarjoilla erikoisruokavalioisille tuttaville, sillä resepti on kätevästi gluteeniton ja maidoton. Reseptiä on helppo suurentaa syöjien määrään nähden, tekee taikinasta vain moninkertaisemman niin siitä tulee aina kahden kertoimella oleva annosmäärä. Ison satsin voi toteuttaa vaikka uunipannulle ja leikellä siitä kakkupalat.

Maidottomat ja gluteenittomat suklaaleivokset

2 annosta

Pohja
60 ml  kaakaojauhetta (½ dl + 2 tl)
60 ml  mantelijauhetta
2         kananmunaa
60 ml  ruokosokeria
½ tl     leivinjauhetta
ripaus ruokasoodaa

Ganache
1½ dl  soijakermaa (tai tavallista jos tarve)
60 g    tummaa suklaata
ripaus suolaa

Täyte
1 dl  soijakermaa
3 rkl ganachea

rasva/öljyäa ja mantelijauhetta vuoan jauhottamiseen
koristeluun pakastekuivattuja tai tuoreita marjoja jos saatavilla

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä kaakaojauhe leivinpaperille uunipannulle ja paahda uunissa noin 10 minuuttia, tarkkaile samalla, ettei pala. Nosta lopuksi pois uunista jäähtymään.
Valmista taikina sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa. Lisää kaakaojauhe sekaan ja sekoita hyvin. Voitele ja jauhota 15 cm kanttinen neliskanttinen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Valmista pohjan suunnilleen jäähdyttyä valmista ganache. Laita kerma kasariin ja kuumenna. Kun se on lähes kiehuvaa lisää paloiteltu suklaa sekaan. Nosta pois levyltä ja sekoita, että suklaa sulaa. Lisää voi ja sekoita vielä. Anna jäähtyä.
Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lusikoi hieman jäähtynyttä ganachea kerman sekaan ja jatka vatkaamista vielä hetki.
Leikkaa kakkupohjasta esim n. 7 cm halkaisijan juomalasilla neljä pyöreää palasta ihan reunoja myöden. Laita kaksi palasta tarjoilulautasille ja pursota täytettä molemmille tasaisesti reunoille asti. Nosta toiset palat leivosten päälle. Kaada jäähtynyttä ganachea leivosten päälle niin, että se valuu reunoja myöden. Tasoita ganachea veitsellä ja nostele tarvittaessa takaisin reunoille. Jos kuorrute kovin vetistä, nosta leivoksia aina hetkeksi jääkaappiin niin muotoilu helpottuu. Kun ganache on levittynyt hyvin, siisti leivosten ympärystä. Pursota täytteestä vielä ruusukkeita leivosten päälle ja koristele marjoilla. Nosta tarvittaessa jääkaappiin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget