Helpot kurpitsaletut

28. syyskuuta 2015


Yksinkertaista mutta hyvää. Kurpitsasoseen voi piilottaa kätevästi lättyihin. Kurpitsalätyt kelpaavatkin sitten aamupalalle tai ihan jälkiruuaksikin.


Mukavaa alkavaa viikkoa!
Viimeaikoina aikani on kulunut pitkälti gradua kirjoitellessa ja parin suorittamani kurssin parissa. Sitten kun tulee hieman hiljaisempia hetkiä kouluhommia suhteen, kuten nyt viikonloppuna, niin sitä todella huomaa ihmettelevänsä kun ei ole tekemistä. Tulee jotenkin hassulla tapaa tyhjä olo, kun ei teekään syystä tai toisesta sitä, mihin normaalisti kaikki aika tuntuu kuluvan. Etenkin sellaisina hetkinä, kun saa jotain suurempaa valmiiksi ja aikatauluihin ilmestyykin aukko, tuntemukset ovat varsin erikoisia. Sinänsä en valita saati halua valittaa siitä, että on paljon tekemistä tai on paljon aikaa, sillä molemmissa olotiloissa on puolensa. Kun on paljon tekemistä pysyy paljon orientoituneempana ja muutenkin tuntuu, että energia ehkä jopa riittää jotenkin paremmin ja sitä toivoo vain kunhan olisi aikaa. Sitten taas kun on aikaa, sitä taantuu helposti sille tasolle, ettei tee oikeasti yhtään mitään ja miettii vain mitä sitä oikeastaan tekisi. Niinpä siis olen tyytyväinen siihen, että tekemis- ja tekemättömyysjaksot vuorottelevat tässä sopivasti. Onhan tämä opiskeluaika vielä niin mukavan rentoa, että vielä ehtii työelämän parissa miettiä opiskeluaikaa haikaillen, kun ei ollut joka päivää aikataulutettuna jokaiselle normaalille arkipäivälle.
Mutta tästä pääsemmekin mukavan aasinsillan kautta siihen, että kun on paljon aikaa tekee myös helposti mieli syödä paljon ja tulee jopa myös laitettua paljon ruokaa. Sitä ei kuitenkaan jatkuvasti oikein pysty laittamaan ruokaa, koska ei ihan viitsi sitä kaikkea määrää syödä, jos se siis edes olisi fyysisesti mahdollista. Toisinsanoen mieleni tekisi välillä laittaa kokoajan vain ruokaa, mutta enpä sitten tiedä, että kenelle. 

Pakastimen perukoilta löytyi viimesyksynä(?) soseuttamaani kurpitsaa, joka pitten päätyi näihin lättyihin. Kurpitsa sopii mielestäni oikeastaan mihin tahansa, niinpä siis myös tällaisiin lättyihin, joten suosittelen kokeilemaan todella lämpimästi. Lätyistä tulee myös hauskan värisiä, hieman kellertäviä tai oransseja, riippuen toki itse kurpitsan väristä. Maku on myös mukava hieman makeahko, mutta oikein pehmeä. Näitä voisi syödä piehekön vuoren, mutta tyydyin kuitenkin pienempään määrään eli kolmeen lättyyn, jotka tästä taikinamäärästä kätevästi syntyvät.

Kurpitsaletut

3 x 10cm halkaisijan lettua

1 dl kurpitsasosetta
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 kananmuna
½ dl maitoa
ripaus suolaa

öljyä paistamiseen

Sekoita taikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista lättuja noin minuutti per puoli öljytyssä pannussa. Tarjoile esimerkiksi hillon tai soseen aknssa kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget