Kahvileivät

31. joulukuuta 2015


Kahvin kanssa on mukana syödä jotain pientä, mutta ei aina haluaisi sokerikyllästeisiä keksejä, mutta ei kuitenkaan pelkkiä jauhojakaan syödä. Tässä hyvin yksinkertainen ohje nopeille vähäsokerisille kekseille. Sokerittomia nämä eivät kuitenkaan ole, sillä maustetuissa tuorejuustoissa on itsessään sokeria.


Hyvää kakstuhattaviistoistan viimeistä päivää!

Vuosi meni ja uusi odottaa. Ihan hyvissä tunnelmissa vanha vuosi päättyy, vaikka pientä viimehetken säätöä piti vielä ilmaantua. Meinasin, että olisin ollut hyvinkin aktiivinen blogin kanssa nämä viimeiset päivät joulukuusta, mutta kävikin sitten niin, että vanha koneeni päätti sanoa sopimuksensa irti (tosin se tapahtui jo ennen joulua, mutta totaalinen irtisanomisaika loppui joulun jälkeen). Näinpä siis olin tässä karkeasti sanottuna viikon ilman konetta, siinä ei sinänsä mitään ongelmaa, mutta olittepa sitten myös ilman päivityksiä. Tuon edellisen päärynäpäivityksen ehdin puoliksi sentään kirjoittaa vielä vanhalla laitoksellani. Mutta niin, tässä nyt sitten ollaan uuden koneen ja Windows 10:n äärellä, en voi sanoa, että olisin vielä kovin sisäistänyt tämän uuden käyttöjärjestelmän toimintamallia, varsinkaan, kun se tuntuu minua niin kovasti vastustelevan. Mutta ehkä tämä tästä, en voi valittaa kun uusi kone tuli näin nopeasti, vaikka toisin luultiin, ja se oli vielä mahdollista hankkia. Mutta koska nyt on asiat taas hiljalleen päivänjärjestyksessä, ehdin vielä vuoden viimehetkillä tämän päivityksen tänne iskemään (huomatkaa alemmassa kuvassa hyvin hoidettu peukalonkynteni, ei sentään ihan hirveästi möhnää ole kynnen alla... en viitsinyt photoshopata).


Idea kahvileipiin lähti kaapissa olevasta maustetusta tuorejuustopaketista, jossa päiväys lähestyi uhkaavasti loppuaan. En yleensä pidä valmiiksi maustetuista tuotteista kuten tuorejuustoista tai rahkoista, sillä niissä on käytännössä aina lisätty sokeria järkyttävät määrät. Näinpä siis en lisännyt näihin kekseihin enää sitten sen enenpää sokeria tuorejuustossa olleen sokerin lisäksi, se saa oikein hyvin riittää. Kokonaisuudessaan yksinkertaiset keksit, joissa on kivasti makua ja ulkonäköä, kun niihin tekee kuvioinnin haarukalla. Helppoa, nopeaa, mutta hyvää ja kaunista. En voi sanoa, että se olisi yleensä mottoni, mutta tälläkertaa sitten. Nauttikaa hyvistä kekseistä ja tulevasta vuodesta.

Kahvileivät

n. 25 kpl

200 g vaniljatuorejuustoa
1 kananmuna
1 rkl öljyä
1 tl leivinjauhetta
½ dl kauraleseitä
½ dl pellavansiemenrouhetta
3 dl täysjyvävehnäjauhoja

Sekoita tuorejuusto, kananmuna ja öljy keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi. Muotoile paloista pitkulaisia ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Painele jokaiseen pikkuleipään haarukalla kuvio.
Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit postauksesta? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget