tag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post4400186945510050440..comments2024-03-02T12:29:54.404+02:00Comments on Ruoka-alkemisti: Täydelliset kuituiset hotdog-sämpylätJenni / Ruoka-alkemistihttp://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-7470170304828964902017-11-20T08:51:17.788+02:002017-11-20T08:51:17.788+02:00Oi kiitos Emilia, niin ihana kuulla!
Kyllä tätä o...Oi kiitos Emilia, niin ihana kuulla!<br /><br />Kyllä tätä ohjetta on hinkattukin ja olin itse niin tyytyväinen joten mahtavaa että maistui myös teille! Erilaisissa sämpylöissä onkin se hyvä puoli että niitä ei oo pakko syödä siihen käyttötarkoitukseen johon ne on tehty (kuten tässä hodareihin) vaan voi luovasti laittaa väliin vain margariinia ja popsia sellaisenaan ;)<br /><br />Kauhea tragedia kyllä kun et saanutkaan enää hodareita messujen jälkeen! Uusi satsi sitten vain tulille, sämpylöiden tekeminen kotona on onneksi mukavan halpaa! Toivottavasti messuilla sujui hyvin!Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-3735860898474036192017-11-20T00:15:04.572+02:002017-11-20T00:15:04.572+02:00Kuten instagramin puolelta varmasti huomasit niin ...Kuten instagramin puolelta varmasti huomasit niin onnistuivat erinomaisesti ja maistuivat todella hyvin! Itseasiassa niin hyvin, että kun kaksi jäi jäljelle olivat ne kadonneet aika nopeasti normi sämpylöinä parempiin suihin, oli pettymys kun messujen jälkeen en saanutkaan yhtä hodaria :D Tästä tuli meidän luotto ohje!Emiliahttps://www.blogger.com/profile/12897396440815080949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-72860525203350110532017-11-13T14:29:20.774+02:002017-11-13T14:29:20.774+02:00Hyvä tietää! Ehkä oon sitten jotain siis tehnyt oi...Hyvä tietää! Ehkä oon sitten jotain siis tehnyt oikeinkin :DJenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-5979660036724976022017-11-13T12:06:32.887+02:002017-11-13T12:06:32.887+02:00Leipomoissa ja vakavavissa leivontakirjoissa rulla...Leipomoissa ja vakavavissa leivontakirjoissa rullataan aina.. ja mun ohjeissa :)aleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-57671518623901070042017-11-13T07:35:32.305+02:002017-11-13T07:35:32.305+02:00Yllättävän harvoin sitä kuitenkin törmää resepteis...Yllättävän harvoin sitä kuitenkin törmää resepteissä leivän rullaamiseen! Mutta vuokaleipien kanssa tosiaan oon nähnyt hieman useammin sitä tehtävän.<br /><br />Mulla tuo käsien välissä pötköksi pyörittelu tekee vähän turhan usein siitä epätasapaksun, joten totesin että tällä rullauksella saan parhaiten tasalaatuista kuin pyöritellen :) Mutta toki kaikille on se oma paras juttunsa!Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-36388404060062966292017-11-13T00:27:50.874+02:002017-11-13T00:27:50.874+02:00Toisaalta hodarissa just en tee sitä.. eka palloks...Toisaalta hodarissa just en tee sitä.. eka palloksi ja käsien välissä pötköksialeksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-44799522145619472362017-11-13T00:26:04.671+02:002017-11-13T00:26:04.671+02:00Tuo rullaus on tommonen perus juttu joka tehdään a...Tuo rullaus on tommonen perus juttu joka tehdään aina pitkulaistein leipien kanssa, niin patonkien kun vuokaleipienkin. Taikinasta tulee pinkeä ja ja nousee hyvin eikä läsähdä.aleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-5152948943114788912017-11-11T10:09:56.532+02:002017-11-11T10:09:56.532+02:00Haha, osui ja upposi siis! Kiitos Emilia!
Mä tykkä...Haha, osui ja upposi siis! Kiitos Emilia!<br />Mä tykkään just sen takia tehdä ite hodari ja hampparisämpylät kun ne kaupan valmisjutut on usein sellaisia että jää vain kitalakeen kiinni kun haukkaa :D<br /><br />Toivottavasti sämpylät onnistuu! Ja ihan varmasti toimii niin että pakastat ylimääräiset, käytännössä kaikki hiivalla kohotetut leivonnaiset: sämpylät ja pullat vaan melkein tykkää siitä kun pakastaa ja sitten sulattaa mikrossa niin on kuin olisi ihan tuoretta :) Ne säilyy sitten pakastimessa tiiviissä pussissa ainakin pari kuukautta, pitemmällä pakastuksella saattaa leivän kosteus hieman hävitä.Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-61252289277115528732017-11-10T23:53:22.480+02:002017-11-10T23:53:22.480+02:00Jenni nyt en kestä, tuli kauhea hodarin himo! Tähä...Jenni nyt en kestä, tuli kauhea hodarin himo! Tähän mennessä ollaan vaan ostettu kaupasta niitä maailman hirveimpiä valmiita hodarisämpylöitä ja kyllä, häpeän myöntää tämän. Nyt kyllä teen korjausliikkeen ja testaan ohjettasi ensi kerralla, varmasti tulee paljon parempia kun tekee itse :) Sen jälkeen kun tein ensimmäistä kertaa pitaleivät itse olin aivan myyty. Mitä luulet, että jos tekee isomman satsin kerralla ja pakastaa niin pysyykö hyvänä? Emiliahttps://www.blogger.com/profile/12897396440815080949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-659442504330418392017-11-10T23:16:56.419+02:002017-11-10T23:16:56.419+02:00Se on kyllä totta että tuo rullaus teettää ehkä se...Se on kyllä totta että tuo rullaus teettää ehkä sen pari minuuttia enemmän hommaa. Toisaalta mä huomasin ainakin että rullaustekniikalla sai pitkulaisista sämpylöistä helpommin tasakokoisia kuin vain sylinteriksi pyörittelemällä. Ei tule riitaa kun toisella on isompi tai paksumpi tai pidempi sämpylä ;) Normitilanteessa sillä sämpylän muodolla ei varmaankaan ole niin väliä, mutta hodarien kanssa kun täytteen nakki on tietyn kokoinen, on kätevää kun sämpylät ovat samaa kaliiberiä.<br /><br />Toivottavasti empiirinen tutkimus tuottaa hyvän tuloksen, kerro ihmeessä sitten miten kävi!<br /><br />Punajuuri on kyllä niin mainio raaka-aine, että sitä kannattaakin olla aina kaapissa valmiina. Munkin pitäisi kunnostautua vielä punajuurileivän kanssa uudemman kerran!Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-51336969047370537322017-11-10T22:03:50.499+02:002017-11-10T22:03:50.499+02:00Laiskan leipojan kauhistus tuo taikinan rullaus. T...Laiskan leipojan kauhistus tuo taikinan rullaus. Tätä joutuu ehkä oikeasti testaamaan isänpäivänä, että vaikuttaako rullaus sämpylän kuohkeuteen. Puolet tavallisella pötkö-menetelmällä ja puolet rullaus-menetelmällä. Ja isä saa päättää, kumpi sämpylä voittaa. P.s. Mulla on nyt aina pussillinen punajuuria jääkaapissa, että saan laittaa pullataikinaan punajuurisosetta. Ne pinkit pullat jäivät sydämeeni. Johannahttps://www.blogger.com/profile/05521630691418248265noreply@blogger.com