tag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post9084581484310345533..comments2024-03-02T12:29:54.404+02:00Comments on Ruoka-alkemisti: Piparkakkupiirakka suklaamoussellaJenni / Ruoka-alkemistihttp://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-11732723110539813842018-12-18T18:07:46.882+02:002018-12-18T18:07:46.882+02:00Periaatteessahan tämän pitäisi kestää pakastamista...Periaatteessahan tämän pitäisi kestää pakastamista; monet pakastavat piparkakkuja muutenkin. Ja kun kerran juustokakut kestävät pakastamista, niin uskoisin että suklaamousse ei tekisi sen suhteen poikkeusta. Eli en osaa nyt kokemuksesta sanoa, mutta arvion mukaan pakastaminen on ok, kunhan kakun vain sulattaa sitten rauhassa huoneenlämmössä/jääkaapissa.Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-61032866645397829322018-12-18T18:05:12.638+02:002018-12-18T18:05:12.638+02:00Kestäisköhän tämän pakastamista, jos tekisi ennakk...Kestäisköhän tämän pakastamista, jos tekisi ennakkoon?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-30775966728757911842018-12-16T09:32:00.016+02:002018-12-16T09:32:00.016+02:00Oi ihanaa! :) Kiva kuulla!Oi ihanaa! :) Kiva kuulla!Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-2951900216742703082018-12-14T19:02:30.938+02:002018-12-14T19:02:30.938+02:00Kiitos vinkeistä! Aion tehdä huomenna tämän ja vie...Kiitos vinkeistä! Aion tehdä huomenna tämän ja viedä mukanani pikkujouluihin. :)Tuulia / Kitchenfoxtaleshttp://ketunhanta.blogspot.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-38602796599228283442018-12-10T17:41:56.301+02:002018-12-10T17:41:56.301+02:00Kiitos Tuulia!
Kotitekoinen piparitaikina on kyllä...Kiitos Tuulia!<br />Kotitekoinen piparitaikina on kyllä aina parasta, varsinkin kun taikinaa saa napsia vähän tekovaiheessa! <br /><br />Kokeilin itse tehdä tähän piparitaikinan hieman ennen käyttöä pohjassa, ja annoin sitten valmiin piirakan maustua yön yli jääkaapissa, niin mielestäni maut olivat hyvin kohdillaan. Mutta jos haluaa varmistua erityisen mehukkaasta piparitaikinasta, kannattaa sen antaa levähtää yön yli jääkaapissa. Muutahan jippoa siinä piparitaikinan odottelussa ei ole, kuin että mausteet pääsevät kunnolla oikeuksiinsa, mutta teknisesti taikina on käyttökelpoista hetikin.<br /><br />Pohjasta oli suht helppoa todeta sen olevan kypsää, tässä se jää hieman paksummaksi mitä paistettavat piparit yleensä ovat, eli sanottakoon noin ½-1 cm paksuiseksi, jolloin 8 minuutin paistoaika jättää taikinan hieman pehmeäksi. Eli pohjataikinassa ei odotella että reunat ruskistuvat, vaan sen voi ottaa uunista jo kun pinta on hieman napakka, mutta pehmeä, eli piparkakkuihin verrattuna hieman liian aikaisin :D Koska pohjataikina kovettuu jäähtyessään ja pehmenee jälleen täytteen kanssa jääkaapissa, joten emme halua ihan kovan rapeaa piparipohjaa vaan vähän vähemmän rapeutta. Eli hennoisin väittää, että tämä on helpompi paistaa kuin piparit itsessään, sillä ei tarvi odottaa sitä tismalleen oikeaa kypsyyttä vaan ottaa selkeästi ennen ruskistumista pois uunista. (toivottavasti ei mennyt liian monimutkaiseksi :D)Jenni / Ruoka-alkemistihttps://www.blogger.com/profile/02272586642598208117noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7880703867096599537.post-15612948114564860112018-12-09T18:02:51.534+02:002018-12-09T18:02:51.534+02:00Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Tätä varten e...Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta! Tätä varten ehkä voiskin tehdä itse piparitaikinaa, se kyllä peittoaa valmistaikinat :) Onko niin, ettei omatekoisen taikinan tarvitse levätä yön yli jääkaapissa tätä varten? Entä onko pohjasta helppo sanoa, milloin se on paistunut? (Piparithan on tunnetusti hankala paistaa juuri sopivan kypsiksi, ainakin itsellä ne jää helposti liian pehmeiksi tai sitten palaa reunoilta...)Tuulia / Kitchenfoxtaleshttp://ketunhanta.blogspot.finoreply@blogger.com