8. huhtikuuta 2019

Mustikkapiirakkagranola


Granola, joka maistuu pullapohjaiselta mustikkapiirakalta! Tämä granola on ihana herkku jugurtin tai kasvimaidon kanssa tai sitten ihan vain sellaisenaan! Jälkkäriversion saat lisäämällä granolan vaniljakastikkeeseen.


Erilaisilla granoloilla saa helposti vaihtelua aamuihin! Vaikka nykyään saakin kaupoista hyvin vähäsokerisiakin granoloita, on mielestäni kotitekoinen versio ehdottomasti paras! Sillon voi lisätä juuri sitä mitä haluaa. Nyt yhdistinkin granolan ja leivonnaisen, sillä minulla on kaapissa pyörinyt jo jonkin aikaa pakastekuivattuja mustikoita. Mustikoilla saa granolaan helposti väriä ja makua.

Yhdistelin mustikoiden ympärille erilaisia mustikkapiirakasta muistuttavia elementtejä: cashewpähkinöitä ja kookoslastuja kermaiseen rakenteeseen, kardemummaa pullapohjaan ja kaura on aina hyvä mieto vaihtoehto granolan pohjaksi. Kun sitten lopulta maistoin granolaa, se toi mieleeni kovasti pullataikinapohjalla leivotun mustikkapiirakan! Kardemumma teki siis tehtävänsä täydellisesti. Samalla saa myös asuntoon ihanan pullantuoksun, joten kannattaa paistaa granola heti aamusta.


Tämä onkin mielestäni yksin parhaiten onnistuneista granoloistani, vaikka niitäkin on tullut tehtyä tässä vuosien varrella yhtä jos toista! Tässä ohje banaani-suklaagranolaan ja tässä kahvigranolaan. Tämä mustikkagranola on jotenkin ihanan perinteisen granolan makuinen, mutta silti siinä on sitä jotain!


Mustikkapiirakkagranola

1 uunipannullinen

4 dl (isoja) kaurahiutaleita (glut.tarv.)
1 dl cashewpähkinöitä*
1 dl kookoshiutaleita/-lastuja
½-1 dl kuivattuja mustikoita
2 tl kardemummaa
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä
½ dl vaahterasiirappia

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita hyvin.

Levitä granola tasaisesti uunipannulle ja paista 5-9 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Tarkkaile ettei granola pääse palamaan.

Granola säilyy ilmatiiviissä rasiassa useamman viikon.

*Vinkki! Jos haluat granolasta sopivan FODMAP-ruokavalioon, vaihda cashewpähkinät siemeniin. Esimerkiksi auringonkukansiemenet tai hampunsiemenet toimivat hyvin.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

2 kommenttia :

  1. Kiitos ihanista ja kuitenkin simppelistä mysliresepteistä, ihania makumaailmoja ja kivoja lahjaideoita!:)

    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että pidit! :)
      Se onkin juuri kiva että helpollakin saa tosi hyvää! Ja totta, helppo lahjaidea!

      Poista

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget