30. joulukuuta 2016

Sieni-linssitäytteinen wellington


Taikinakuoressa uunissa paahdettu kasvismuhennos on ihana illanistujaisruoka, joka taltuttaa tarvittaessa isommankin nälän. Linssit tekevät muhennoksesta tiiviin, että piirakasta on helppo leikata siivuja.

28. joulukuuta 2016

Kulunut vuosi ja lupaukset tulevalle


Kulunut vuosi on ollut mielestäni sopivan tuottoisa ja paljon erilaisia reseptejä on tullut. Paljon uutta on luvassa ensivuodellekin, joten toivottavasti viihdyt blogissani vielä ensivuonnakin!

23. joulukuuta 2016

Suklaa-kirsikkapiirakka


Täyteläiset kirsikat yhdistettynä kermaiseen suklaaseen. Tämä ilman uunia syntyvä piirakka on helppo valmistaa ja sen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!

20. joulukuuta 2016

Piparkakkupuuro


Piparkakun makuja saa helposti lisättyä ruokiin piparkakkumausteella, mutta maku on yhä parempi kun sekaan lisää pari muutakin herkkua! Tämä piparkakkupuuro vie kielen mennessään.

17. joulukuuta 2016

Kotitekoinen maustettu nutella ilman sokeria


Nutella on haluttu herkku, mutta eipä sitä kovin terveelliseksi kutsua sokerimäärien suhteen. Nutellan valmistus kotona on kuitenkin hyvin helppoa ja nopeaa ja lisäämällä hieman mausteita tulee siitä vielä parempaa! Sopii napostelutarjottavien oheen!

14. joulukuuta 2016

Suklainen kastanjamousse


Mietitkö mitä tekisit tuoreista kastanjoista? Ne maistuvat sellaisenaan paahdettuna, mutta sopivat erittäin hyvin suklaan makupariksi. Tässä moussessa kastanjat ovat vain edukseen!

12. joulukuuta 2016

Terveellisemmät spelttiset piparkakut


Erilaisia pipariohjeita ei voi koskaan olla liikaa, vaikka monesti huomaakin vain palaavansa siihen tuttuun ja turvalliseen perintökalleus-ohjeeseen. Nämä piparit saavat makunsa speltistä.

10. joulukuuta 2016

Karpalo-cantuccinit


Rapeat italialaista alkuperää olevat cantuccini-mantelikeksit säilyvät pitkään ja sopivat kahvipöytään tarjottaviksi. Talvisen maun ne saavat kuivatuista karpaloista ja appelsiininkuoresta.

8. joulukuuta 2016

Persimonsmoothiekulho puhtikauralla


Värikkäät persimonit sopivat vähän joka ruokaan, mutta parhaimmillaan ne ovat makeissa asioissa. Raikkaassa kulhosmoothiessa persimonit pääsevät edukseen eikä niiden herkullista makua kannata sen kummemmin peitellä.

6. joulukuuta 2016

Raakasuklaakonvehdit mutakakkusydämellä


Raakasuklaa maistuu paljon täyteläisemmältä kuin tavallinen suklaa. Näiden raakasuklaakonvehtien erikoisuus on pähkinöistä tehty pehmeä mutakakkusydän, joka tekee herkuista ylellisiä. Sopivat myös lahjaksi ystävälle!

3. joulukuuta 2016

Sokeriton punajuuriglögi


Lämmin juoma sopii talveen ja jouluun paremmin kuin hyvin. Glögin valmistus kotioloissa on helppoa. Punajuuresta ja omenasta valmistuu maukas glögi, johon ei tarvitse edes erikseen lisätä sokeria!


Talvisin pakkasten tultua on mukavaa laittaa lämpimät sukat jalkaan, käpertyä viltin alle ja ottaa kuppi lämmintä juotavaa viereen. Tällainen jäänäppi kuin minäkin olen, on mukava ulkoilun jälkeen pidellä lämmintä juomamukia käsissä ja fiilistellä ihan vain sillä hetkellä. Talvisin vahva tee tai glögi on mainio juomavaihtoehto ja juoman maistelun lisäksi myös sen nuuhkiminen on hauskaa! Jouluiset mausteet kun tuoksuvat niin ihanilta.

1. joulukuuta 2016

Joulugranola


Joulumausteita, pähkinöitä, kuivattuja karpaloita, niistä on joulumaut tehty. Jouluisesti maustettu granola sopii loistavasti joulun odotukseen ja miksei talveen ylipäätään! Granola kelpaa myös vaikka lahjaksi ystävälle.

 
Nyt ollaan jo niin lähellä joulua, että voi turvallisesti laittaa reseptin nimeen etuliitteen "joulu". Vai mitä? Mielestäni paras juttu joulussa on nimenomaan se odotus. Jouluiset tuoksut, valot pimeneneviin iltoihin, kynttilät ja tietysti se hyvä ruoka. Jouluherkkujenhan ei tarvitse olla vain kanelia, neilikkaa ja sokeria, ei ei. Vaan kouluherkut voivat oikeasti olla terveellisiä!
Blogger Widget