Runebergintortun voi toteuttaa sen puuroisessa muodossaan, jolloin makunautinto on taattu ja voit nauttia tästä kausiherkusta jo heti aamullakin ilman sokeriövereitä!
Taas on se aika vuodesta, kun netti täyttyy toinen toistaan jännittävämmillä ohjeilla runebergintortuista ja laskiaispullista! Runebergintorttua en ole nähnyt varioitavan tosin ihan niin jännittävästi kuin laskiaispullia. Toistaisesti on vielä näkemättä runeberginhampurilainen ja prinsessarunebergintorttu, toisinkuin laskiaispullista. Nyt tässä on kuitenkin runeberginpuuro! Vuosi sitten instagramissa tililläni lähes vitsillä heittämäni runeberginpuuro sai paljon kiitosta ja kyselyjä, joten tadaa, tässä on nyt ihan oikea resepti!
Runeberginpuurossa käytin piparkakkumausteita sekä kardemummaa tuomaan runebergintortuista tuttua makua. Karvasmantelin jätin välistä, joten mantelitahna sokerikuorrutteen sijasta hoitaa mantelisen maun, mutta ihan yhtä hyvin voi mantelitahnan sijaan käyttää vaikka kasvipohjaista jugurttia. Esimerkiksi Alpron manteli-soijajugurtti voisi toimia erityisen hyvin!
Runeberginpuuro
1 annos1 dl kaurahiutaleita (glut.tarv.)
1 dl kauramaitoa (glut.tarv.)
1 dl vettä
2-3 pehmeää taatelia
1 tl ceylonkanelia (½ normaalia)
½ tl neilikkaa
½ tl pomeranssinkuorta
1/4 tl inkiväärijauhetta
½ tl kardemummaa
Päälle
mantelitahnaa tai kasvipohjaista jugurttia
vadelmia
Sekoita hiutaleet ja nesteet keskenään kattilassa ja laita hellalle lämpenemään. Poista taateleista kivet ja pilko kattilaan pieneksi silpuksi. Lisää mausteet. Keitä puuro kypsäksi kaurahiutalepaketin ohjeen mukaan.
Lusikoi puuro kulhoon ja laita ensiksi ympyrän mallinen kerros mantelitahnaa tai jugurttia ja asettele vadelmat päälle.
Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!
Oivaltava tuunausidea. Ja onpa mahtavan kokoisia vadelmia, vai onko nekin tuunattu ;)
VastaaPoistaKiitos Johanna!
PoistaVadelmat on ihan viimekesänä torilta ostettuja ja puuroon pakkasesta sulatettuja, osui kohdalle sopivan isokokoisia silloin :)
Hyvä idea! Mä oon tehnyt joinakin aamuina porkkanakakun makuista puuroa. Tämä olis hyvä vaihtoehto sille näin helmikuun alussa varsinkin.
VastaaPoistaKiitos Kati! Porkkanakakkupuuro on kyllä hyvää :) Tullut muutamaan otteeseen kokeiltua kun ollut jämäporkkanaraastetta! Pitäisi kyllä taas tehdä.
PoistaJouluna mun suosikki oli piparkakkumausteella maustettu puuro. Näitähän riittäisi vaikka kuinka!