30. joulukuuta 2019

Teriyaki-beanit hot dogit ja olutsämpylät


Olut tuo makua sämpylätaikinaan, jolloin perussämpylöistä tuleekin jotain ihan erilaista! Makeansuolainen teriyakimaustettu beanittäyte sopiikin hodareiden täytteeksi.

26. joulukuuta 2019

Seitanpasta


Helppo jämäruoka ylijäämäseitanista. Tähän voikin lisätä mitkä tahansa kasvikset tai nokareet, joita kaapista vain löytyy.

21. joulukuuta 2019

Ruisnapit porkkalatahnalla


Pientä naposteltavaa juhlapöytään! Porkkalasta saa herkullisen tahnan, joka sopii ruisnappien tai suolakeksien täytteeksi.

17. joulukuuta 2019

Persimonkakku


Helppo persimonkakku on raikas jälkiruoka, josta voi tehdä jouluisen version piparkakuilla tai vaihtoehtoisesti käyttää vaikka kaurakeksejä. Kakun täyte hyydytetään agar agarilla.

11. joulukuuta 2019

Vegaaniset piparipullat


Piparipulla on perinteinen jouluherkku, joka onnistuu helposti vegaanisenakin versiona.

8. joulukuuta 2019

Piparkakkufudge


Helppo piparkakkufudge sopii vaikka joulun ruokalahjaksi, tai pieniksi suupaloiksi jouluisiin herkkuhetkiin.

4. joulukuuta 2019

Kurpitsagratiini


Kurpitsat sopivat hyvin kermaiseen gratiiniin. Gratiini on hyvä ruoka sellaisenaan tai vaikka lisuke joulupöytään!

30. marraskuuta 2019

Riisipuuropiirakka luumukiisselillä


Piirakka, joka on täydellisesti jouluisten makujen ytimessä! Rukiilla maustettu piirakkapohja, luumukiisseliä ja riisipuuroa. Tämä on siis todellakin riisipuurolla täytetty piirakka.

27. marraskuuta 2019

Currysosekeitto bataatista beanit-suikaleilla


Mausteinen currysosekeitto lämmittää mukavasti ja tuo vähän vaihtelua sosekeittoihin! Rapeaksi paistetut beanit suikaleet sopivat loistavasti keiton kaveriksi!

21. marraskuuta 2019

Taateli-suklaakakku fudgekuorrutteella


Tiivis taateleilla höystetty suklaakakkupohja ja päällä ihanaa fudgekuorrutetta. Täydellinen yhdistelmä suklaata ja makeutta. Parhaimmillaan tämä kakku on saatuaan seistä päivän jääkaapissa.

14. marraskuuta 2019

Paahdetut kurpitsat rub-mausteella


Uunissa paahtamalla kurpitsaan tulee erityisen herkullinen maku. Kun uunipaahdon yhdistää vielä kurpitsapaloihin hinkattavaan rub-mausteseokseen, on lopputulos loistava!

8. marraskuuta 2019

Vegaaninen kanapiirakka kaurapalasta


Vegaanisen kanapiirakan kanankorvikkeena toimii maustettu kaurapala. Tämä suolainen piirakka sopii epäilevimmilekin ruokailijoille, sillä sen makumaailma on tutun turvallinen kaikessa erilaisuudessaan.

4. marraskuuta 2019

Inkivääri-omenakorvapuustit


Perinteiseen korvapuustiin saa vaihtelua, kun täytteeseen lisää ohueksi siivutettua omenaa ja raastettua inkivääriä. Vähän jotain uutta, ja vähän jotain uutta.

28. lokakuuta 2019

Kurpitsapiirakka kondensoidusta kookosmaidosta


Kurpitsapiirakan täytteeseen saa erityisen herkullisen karamellisen maun, kun käyttää kondensoitua kookosmaitoa!

22. lokakuuta 2019

Helpot kalattomat kalatortillat


Arjen kiireessä helpot ratkaisut ovat valttia! Nämä kalattomat tortillat valmistuvat minuuteissa ja maistuvat taatusti kaikille!

17. lokakuuta 2019

Tofuramen misoliemellä


Ramen-nuudelikeiton liemi valmistuu yksinkertaisimmillaan misotahnasta, etikasta ja dashista eli keittopohjasta. Rameniin sopivat hyvin raikkaat ja värikkäät kasvikset. Tällä kertaa paistoin rapeaa tofua keiton kaveriksi.

13. lokakuuta 2019

Porkkanavohvelit


Porkkanalettujen idealla onnistuu myös porkkanavohvelit! Vohveliraudalla letun pinnasta tulee herkullisen rapea ja ihan eri fiilis kuin pannulla paistettuihin tovereihin. Teinkin hauskasti porkkanalettuja porkkanalla, mutta hyvää raaka-ainetta ei voi olla liikaa!

9. lokakuuta 2019

Syksyinen kurpitsa-misoriisikulho


Lempeän umaminen kastike on nopea ja helppo valmistaa. Kurpitsa ja tempe ovat loistava makupari, joiden mietoa makua ei kannata peittää liialla maustamisella. Tämän kastikkeen ytimessä onkin valkoinen misotahna.

6. lokakuuta 2019

Vegaaniset pannupihvileivät


Pannupihvileipä on erittäin helppo täyttävä ruoka, jonka valmistamiseen menee vain muutama minuutti. Käytin pihvinä Poutun uusia burgerpihvejä, mutta leipien päälle voi laittaa oman suosikkikasvispihvin!

2. lokakuuta 2019

Uunipaahdetut kasvikset


Kasvisten paahtaminen uunissa säästää paljon aikaa silloin kun keittiössä ei ehdi hääräilemään aktiivisesti. Samalla pannulla paahtuvat useat eri kasvikset koko aterialle ja aterian kylkeen voi tekaista sitten vain helpon dipin.

28. syyskuuta 2019

Täydellinen omenapiirakka


Syksyisin on pakko valmistaa vähintään yksi omenapiirakka, sillä kuka voisi vastustaa omenan, kanelin ja karamellisen sokerin yhdistelmää? Tässä omenapiirakassa omenakuutiot paistuvat erityisen meheviksi piirakan päällä taikinaan upotettuna.

24. syyskuuta 2019

Sadonkorjuukeitto eli juuressosekeitto


Sadonkorjuukeitto eli juuressosekeitto valmistuu kauden kotimaisista juureksista ja halutessasi marjoista. Keitto on niin kauniin värinen, että sitä ei heti uskoisi keitoksi!

21. syyskuuta 2019

Omenarisotto kahdella tapaa


Omenarisotton voi valmistaa joko makeana tai suolaisena. Suolaisessa versiossa omena tuo hapokkuutta ja erilaisen vivahteen. Makea versio henkii puolestaan kanelista omenapiirakkaa. 

17. syyskuuta 2019

Karamellisoitua luumua ja sipulia salaatissa


Luumujen maku muuttuu kun niitä kypsentää. Makeus vaihtuu kipeäksi ja niistä saakin herkullisen lisäkkeen salaattiin paistetun sipulin kanssa.

12. syyskuuta 2019

Vaniljainen mustikkapiirakka


Lapsuuteni perinteisessä mustikkapiirakassa oli paljon mustikoita, kaurahiutaleita ja vaniljajugurttia. Nyt kehittelin tuosta piirakasta vegaanisen version ja kyllä se olikin herkullista pitkästä aikaa!

8. syyskuuta 2019

Appelsiinitofu


Appelsiini tuo kiinalaistyyliseen kastikkeeseen herkullisen maun hapokkuudellaan ja makeudellaan. Tämä onkin kastike, jossa makea ja umami tasapainottelevat mainiolla tavalla!

2. syyskuuta 2019

Mustaherukkavispipuuro


Herukoista valmistuu maukas ja hieman erilainen vispipuuro. Mustaherukoista puuroon tulee kaunis tumman pinkki sävy!

28. elokuuta 2019

Kuohkea vegaaninen marjapiirakka, kuningatarpiirakka


Marjapiirakka vai marjakakku? Tämä kuohkea vegaaninen piirakka on ihanan herkullinen sellaisenaan syötäväksi tai esimerkiksi vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna. Tämä versio on kuningatarpiirakka, mutta käytä mitä marjoja tai hedelmiä haluat!

23. elokuuta 2019

Boltsi-uunipasta


Boltsi-pyörykät taipuvat helpon uunipastan kaveriksi! Tämä uunipasta on helppo tehdä ja maistuu todella hyvältä, hyvä ruoka vaikka perheen nuorempienkin kokeilla valmistaa!

19. elokuuta 2019

Muhammarapasta


Muhammara on ihana tahna, joka sopii käytännössä kaikkeen! Nyt on todistettu että sopii myös pastaankin! Tee iso satsi ja syö oma pastan kanssa ja loput leipään dipattuna (tai suoraan lusikalla)

17. elokuuta 2019

Kiinalainen valkosipuli-mustapippurikastike beanit-suikaleista


Härkäpavuista ja herneproteiinista tehdyt beanit-suikaleet sopivat loistavasti aasialaisiin ruokiin! Tällä kertaa jäljittelin makumaailmaltaan kiinalaisten ravintoloiden mustapippuri-valkosipulikastiketta ja lopputulos oli todella herkullinen!

14. elokuuta 2019

Sipulisämpylät


Paistetulla sipulilla saa sämpylöihin herkullisen maun ja ne maistuvat ihan sellaisenaankin! Nämä sopivat myös loistavasti hampurilaissämpylöiksi.

10. elokuuta 2019

Teriyakimarinoitu nuudelisalaatti fileesuikaleilla


Onnistunut ruokaisa salaatti on sellainen josta löytyy paljon makua, jotain rapeaa, jotain suolaista ja useita värejä! Tässä salaatissa soijafileesuikaleet on marinoitu täyteläisellä teriyakikastikkeella ja salaatti on kyllästetty tuoreilla ja värikkäillä kasviksilla.

7. elokuuta 2019

Grillitofuburgeri paahdetuilla kasviksilla


Grillimaustettu tofu ei nimestään huolimatta vaadi grilliä valmistuakseen, mutta grilli tuo omat savuiset arominsa lopputulokseen! Tofusta saa maukkaan burgerpihvin, joka kaipaa kaverikseen tasapainoiset täytteet.

3. elokuuta 2019

Kolmen aineksen juustokakku


Helpoimmasta helpoin kolmen aineksen juustokakku ei vaadi taitoa valmistuakseen, ainoastaan aikaa. Kakku maistuu ihanan happamalta soijarahkan ansiosta, mutta on kuitenkin riittävän makea.

29. heinäkuuta 2019

Kikherne-kukkakaalicurry


Kikhernecurry on edullinen ja helppo ruoka valmistaa useammaksi ateriaksi kerralla. Isosta satsista riittää pakastimeen lounashätävaraksi tai useamman päivän herkkuannoksiin. Tämä ruoka vain paranee vanhetessaan!

24. heinäkuuta 2019

Maapähkinäiset kukkakaaliwingsit


Kukkakaaliwingsit ovat suurta herkkua, vaikka eivät välttämättä muistuta siipiä maultaan, mutta syöntityyli onkin ehkä se juttu! Tässä versiossa maapähkinävoi tuo täyteläisyyttä ja herkullista makua.

20. heinäkuuta 2019

Vegaaninen suklaa-marenkikakku


Täyteläinen tiivis suklaakakku marenkihunnulla. Kakku sopii ihanasti tarjottavaksi tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Marengin voi ruskistaa kaasupolttimella tai uunissa.

16. heinäkuuta 2019

Kermainen linssikeitto


Kermainen linssikeitto on ihana lämmittävä ja hieman mausteinen keitto viileään päivään tai vastavuoroisesti kesähelteelle. Tämä keitto syntyi vahingossa jääkaapissa olevista jämistä, ja siitä tulikin heti jymymenestys!

12. heinäkuuta 2019

Mansikka-raparperimuffinssit murulla


Raparperi ja mansikka ovat lyömätön yhdistelmä. Näissä muruseoksella kuorrutetuissa muffinsseissa tiivistyvätkin kaikki kesäherkkujen parhaat puolet!

8. heinäkuuta 2019

Mansikkainen smoothie bowl


Mansikkasmoothie on kauniin värinen ja niin ihanan makuinen! Cashewpähkinöillä saa smoothiekulhoon paksun rakenteen ja kermaisen maun.

6. heinäkuuta 2019

Vegaaninen panna cotta ja balsamico-mansikat


Pannacotta on todella helposti valmistetuva herkku, jonka pyhtyy helposti loihtimaan juhalliseksikin jälkiruuaksi. Tämän pannacotan salaisuus on sitruunankuoressa ja balsamicolla maustetuissa mansikoissa.

2. heinäkuuta 2019

Miso-tempekastike munakoisolla ja sienillä


Misotahna tekee ruuasta kuin ruuasta hetkessä parempaa. Sama pätee tähän: munakoisolla ja tempellä aateloitu kastike. Riisilisukkeeseen kannattaa lisätä vähän kvinoaa tuomaan ruokaisuutta.

29. kesäkuuta 2019

Valkosipulimarinoidut tofu-kasvisvartaat


Kasvisgrillivartaiden valmistus on helppoa ja makua saa hyvin maustetulla öljyllä. Tällä kertaa marinoin vartaat valkosipulisella marinadilla.

24. kesäkuuta 2019

Vegaaniset rahkavohvelit (myös gluteeniton versio)


Rahkavohvelit onnistuvat yhtä hyvin myös vegaanisena versiona ja ne ovatkin herkullisia niin suolaisena kuin makeana! Rahkavohvelit ovat ihanan raikkaita, mutta täyttäviä.

17. kesäkuuta 2019

Marinoitu tofu eli tofufeta


Öljyssä marinoitu ja maustettu tofu muistuttaa hämmentävästi fetaa, joten se on loistava proteiinilisä esimerkiksi salaattiin! Marinoidut tofupalat maistuvat herkullisilta myös sellaisenaan.

13. kesäkuuta 2019

Porkkalatäyte uuniperunoihin


Tässä ehkä kesän helpoin uuniperunatäyte! Porkkalatahna on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas asia, ja se sopii loistavasti uuniperunaan tai vaikka suolaisten lettujen täytteeksi.

10. kesäkuuta 2019

Paahdettu perunasalaatti


Perunasalaattiin saa uutta puhtia, kun maustetut perunat paahtaa ensin hyvin! Tämä perunasalaatti valmistuu niin sisätiloissakin kuin grillissäkin.

8. kesäkuuta 2019

Vadelma-aprikoosi smoothiekakku


Raikas smoothiekakku on kesäinen hyydykekakku, joka on smoothie kakun muodossa! Kakku valmistuu ilman lisättyä sokeria, sillä makeus saadaan hedelmistä ja marjoista.

3. kesäkuuta 2019

Punajuuri-mustapapupihvit burgereihin


Herkullinen ja näyttävän värinen burgerpihvi valmistuu mustapavuista ja punajuuresta. Kun pihviin paistaa rapean pinnan, on se erittäin herkullinen pihvi ihan vaikka sellaisenaankin.

Blogger Widget