8. joulukuuta 2020

Porkkalakolmioleivät


Porkkalatahnalla täytetyt joululeivät sopivat hyvin pieneksi naposteltavaksi jouluna tai mikseipä joulupöytäänkin!


Porkkalatahna on herkkua kaikilla tavoilla nautittuna, sillä se sopii niin moneen juttuun. Nyt tein ihan tällaisen simppelin reseptin, eli porkkanatahnaa joululimpun välissä, eli jouluiset kolmioleivät! Resepti on tosi yksinkertainen, mutta ajattelin että tämä olisi juuri hyvä idea siihen, mitä kaikkea porkkalasta voisi tehdä.

Leiväksi tähän voi valita käytännössä mitä tahansa maltaista leipää, oli se sitten joululimppua, maalahdenlimppua tai omaa suosikkileipääsi jouluun! Suosittelen kuitenkin valitsemaan hieman makean leivän, sillä se toimii todella hyvin porkkalan kaverina.


Porkkalakolmioleivät

20-24 minikolmioleipää

Täyte
1-2 porkkanan porkkala, noin 2 dl silppua
1 punasipuli
2 oksaa tilliä
1 prk kaurafraichea
2 rkl sitruunamehua
1/3 tl mustapippuria

Lisäksi
10-12 siivua valinnaista maltaista leipää esim joululimppua tai maalahdenlimppua
tilliä ja punasipulia koristeluun


Valmista porkkala täältä löytyvällä ohjeella joko pikaversiona tai pidempänä versiona.

Pilko marinoitu porkkala pieniksi kuutioiksi. Kuori ja pilko punasipuli pieneksi kuutioiksi. Leikkaa tilli silpuksi.

Sekoita porkkala, sipulikuutiot ja tillisilppu kaurafraicheen ja sekoita hyvin. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Jos et tarjoile leipiä heti, kannattaa antaa täytteen marinoitua sellaisenaan ja kasata leivät juuri ennen tarjoilua.

Levitä täyte tasan 5-6 leipäsiivun päälle ja laita täytteen päälle toinen siivu leipää. Leikkaa leivät 4 osaan, jolloin saat pieniä kolmioleipiä.


Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget