Vieläkö mahtuu raparperiherkkuja? Yksinkertaisimmillaan raparperi on ihanaa sellaisenaan piirakassa. Mansikka ja raparperi muodostavat kuitenkin niin ihanan makuparin, että sitä täytyy hyödyntää. Vaihtelua piirakkaan saat tekemällä vaniljakastikkeen tofusta!
Tänä vuonna kevät oli niin kummallinen, että luonto meni ehkä hieman sekaisin. Meidän raparperit ovat oikeastaan vasta nyt parhaimmillaan, mutta jo pari viikkoa sitten uskalsi pieniä varsia käydä hakemassa. Vielä siis ehtii nauttia raparperiherkuista jonkin aikaa!
Kotimaiset mansikatkin tulevat myyntiin lähinnä vasta nyt lähiaikoina, mutta saammepa ainakin nauttia niistä sitten vielä pidempään! Jää myös nähtävästi, että miten myöhään saan korjata sadon kasvimaalta, kun kylvö viivästyi säiden vuoksi. Ehkä marraskuussa?
Mutta nyt on ihana kesä, joten nauti siitä! Vietä aikaa ulkona, syö ihania kesäisiä herkkuja ja nauti. Omiin kesäsuunnitelmiini ei vielä sen kummempia kuulu, mutta ehkä se onkin parasta niin. Mutta ainakin kasan erilaisia jäätelöitä aion kokeilla, se on varmaa.
Ensiksi nautitaan kunnolla kesäisistä mauista kuten raparperista ja mansikoista. Ja tietysti niiden yhdistelmästä. Lähdin tämän piirakan kanssa ihan perusteista liikkeelle: yksinkertainen piirakkapohja johon päälle vain täytteet. Nopeaa ja helppoa, kuka tahansa onnistuu!
Halusin piirakkaan myös pienen jujun, joka löytyi tällä kertaa vaniljakastikkeesta. Nimittäin TOFUvaniljakastikkeesta. Ja kyllä, tofusta syntyy mitä ihanin vaniljakastike! Tofuvaniljakastike on kevyt, täyteläinen ja silkkisen pehmeää. Se valmistuu pehmeästä tofusta, jota on myynnissä ainakin Jalotofulla.
Pehmeä tofu vain surautetaan tasaiseksi, maustetaan ja laimennetaan haluttuun paksuuteen. Tuskin tarvitsee edes mainita, että tuo kastike on ihan älyttömän herkullista. Juuri sellaista minkä kaavit tehosekoittimen seiniltä sormella suuhun ja nuolet vielä viimeisenkin nokareen kiposta. Ja kaiken tämän jälkeen jäät vielä kaipaamaan lisää.
Nyt kun käytännössä sitten onkin täydellisen piirakan ja täydellisen vaniljakastikkeen ainekset kasassa, niin ei se varmaan vaadi muuta kuin syömistä? Paras juttuhan helpoissa herkuissa on, että ne eivät juuri vaadi työtä vaan ne valmistuvat kädenkäänteessä syötäväksi. Mielestäni juuri sopiva diili näin kesällä!
Helppo mansikka-raparperipiirakka
23 cm piirakkavuoallinenPohja
2 dl täysjyväspelttijauhoja
1 dl kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl kauramaitoa
3/4 dl öljyä
½ dl vaahterasiirappia
Täyte
2 pientä raparperin vartta
mansikoita
Sekoita ensin pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää sitten nestemäiset. Levitä taikina piirakkavuokaan. Levitä taikinan päälle paloilellut raparperinvarret ja viipaloidut mansikat.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Tofuvaniljakastike
1 pkt (300g) pehmeää tofua
3 rkl vaahterasiirappia
1 lusikankärjellinen vaniljansiemeniä
(1 tl vaniljauutetta)
ripaus suolaa
1-3 rkl kauramaitoa/vettä
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi kastikkeeksi. Lisää kauramaitoa 1-3 rkl sopivan koostumuksen saavuttamiseksi.
Oih, miten kesäinen resepti <3 Mansikka tosiaan virkistää ja makeuttaa raparperin hapokkuutta! Saadaanko jakaa tämä ihana resepti(postaus) meidän fb -sivuilla?
VastaaPoista- Anne/SunSpelt
Kiitos Anne!
PoistaMansikka on kyllä niin ihana yhdistelmä, nyt varsinkin kun niitä saa jo kotimaisena!
Saatte toki jakaa!