Jouluinen manteli-päärynäkakku

7. joulukuuta 2021


Päärynää, mantelia ja joulumausteita, siitä on tämä kakku tehty!


Joulumausteet tekevät tavallisenkin tuntuisesta kakusta erittäin maukkaan! Tästä kakusta löytyykin kaikkia ihania joulumausteita, päärynää ja paahdettuja mantelilastuja. Runsas määrä päärynäsosetta tekee kakun rakenteesta kuohkean ja pehmeän tuoden samalla hyvää makua. Pinnalle ripotellut mantelilastut puolestaan tekevät pinnasta kauniin ja tuovat makua.



Jouluinen manteli-päärynäkakku

24 cm irtopohjavuoallinen


5 dl vehnäjauhoja (2 dl voi halutessaan korvata täysjyvällä)
2 dl sokeria
1 1/2 tl ruokasoodaa
Ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa 
1 tl neilikkajauhetta
1 tl vaniljasokeria 
350g päärynäsosetta (n. 3,5 dl)
2 dl kasvipohjaista jugurttia esim soija tai kaura
1 1/4 dl rypsiöljyä
30 g mantelilastuja

öljyä vuoan voiteluun
tomusokeria koristeluun

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa nestemäiset keskenään ja lisää ne kuivien aineiden sekaan. Kääntele taikina sekaisin pohjaa myöden. Taikinan kuuluu jäädä lusikoitavan paksuksi.

Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Öljyä vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele mantelilastut tasaisesti taikinan päälle ja painele ne taikinan tasalle lusikalla.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kakuk kypsyyttä voi kokeilla puutikulla, jos siihen ei jää pistettäessä taikinaa, kakku on kypsä.

Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele tomusokerilla.



Seuraa Ruoka-alkemistia myös somessa!

2 kommenttia :

Mitä pidit? Olisi mahtavaa jos kommentoisit!

Blogger Widget