29. joulukuuta 2017

Katsaus vuoteen 2017


Mitä kaikkea kuuluikaan Ruoka-alkemisti -blogin vuoteen 2017? Tässä pieni katsaus vuoden kohokohtiin.

27. joulukuuta 2017

Korealaiset tofuleivät


Korealaisittain maustettu tofu on mainio täyte patongille. Mausteisuuden rinnalle sopivatkin raikkaat kasvikset ja tuhti majoneesi, eipä sitä hyvä leipä paljoa muuta kaipaakaan.


22. joulukuuta 2017

Täyteläinen mokkasuklaapiirakka (G)


Täyteläinen suklaapiirakka aikuiseen makuun. Suklaapiirakan täytteessä maistuu kahvi, eikä silkkisen pehmeä täyte ole liian makea. Makeutta kuitenkin löytyy juuri sopivasti, että piirakka sopii hyvin kahvi- tai teekupillisen kaveriksi.

18. joulukuuta 2017

Gluteenittomat piparikierrepullat


Gluteenittomasta pullasta saa pehmeää ja kuohkeaa, kunhan jauhot valitsee oikein. Piparitaikinasta pullaan saa jouluisen vivahteen ja paljon makua!

16. joulukuuta 2017

Yrttinen pähkinätuorejuusto


Vegaanisen pähkinäjuuston valmistaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, kunhan käytössä on hyvä tehosekoitin tai sauvasekoitin ja kärsivällisyyttä. Vaihtelua juustoon saakin pyörittämällä jähmettyneet juustot tuoreissa yrteissä, ihana makunautinto on taattu!

14. joulukuuta 2017

Vinkit onnistuneeseen seitankinkkuun


Seitankinkku tuo kasvissyöjän joulupöytään juhlallisuutta. Oikeasti hyvän seitanin valmistaminen on kuitenkin haastavaa, joten tässä kasa vinkkejä onnistumiseen!

11. joulukuuta 2017

Jouluiset karamellipäärynät


Marinoimalla päärynöitä saa helpon ja nopean jälkkärin, joka ei ole liian tuhtia kunnon ateriankaan päätteeksi. Maustamalla päärynät jouluisesti saat glögimäistä tunnelmaakin!


9. joulukuuta 2017

Vegaaninen joulumenu


Miten koostaa vegaaninen joulumenu? Listasin erilaisia joulupöytään sopivia ruokia sekä koostin kokonaisen joulumenun käyttöön.

7. joulukuuta 2017

Porkkana-päärynä glögi ilman lisättyä sokeria


Glögin valmistaminen kotona ei vaadi suuria ponnisteluja. Porkkanasta valmistuu hieman erilainen glögi, joka kuitenkin maustetaan perinteisillä joulumausteilla. Kun makeutukseen käyttää päärynöitä, ei sokeriakaan tarvitse erikseen lisätä.

4. joulukuuta 2017

Suomi100 - Ruis-kaurapuuro ja mustikka-chiahillo


Kotimaisista raaka-aineista valmistuu maukas puuro. Ruis ja kaura sopivat yhdessä puuron viljoiksi ja kotimaiset mustikat tuovatkin oman panoksensa asiaan.

2. joulukuuta 2017

Tofu-kaalipiirakka


Kunnolla haudutettu kaali on mainio piirakantäyte. Kaalipiirakkaan saa lisämakua ja -täyteläisyyttä lisäämällä kaalin sekaan tofua. Kannattaa kokeilla!

Blogger Widget